Annons

Annons

Annons

Kulturen - Ett år med corona

Harrys utnyttjar corona-dödläget – stänger för renovering i tre månader: "Gör något roligt av det dåliga"

Harrys i Gävle stängde i måndags 30 mars. Detta på grund av coronaepidemin och de förbud den orsakar i kombination med omgörningen på gatan utanför. Ägaren Lao Lopes ser dock avbräcket som en möjlighet att förverkliga en sedan länge planerad renovering av övervåningen vilken påbörjas direkt och väntas klar till efter midsommar när krogen också hoppas kunna öppna sin uteservering.

Text

Lao Lopes på Harrys i Gävle passar på att renovera övervåningen under coronakrisen som sammanfaller med omgörningen av Drottninggatan och att restaurangen varit utan 03-tillstånd ett tag, men nu har det på plats igen. Egentligen skulle uteserveringen ha öppnat 1 maj och hade efter kommunens nya bestämmelser kunnat vara öppen redan i mars, men det blir svårt som synes.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Många andra krogar minskar sina öppettider medan stänger Harrys helt. Inte så konstigt, d¨å coronaepidemin här kombinerats med den pågående fasen i omgörningen av Drottninggatan som pågår för fullt precis utanför krogen där uteserveringen brukar stå. Den hade teoretiskt sett redan kunnat ha varit på plats på grund av de nya reglerna i coronans fotspår. Kommunen har varit behjälpliga i den kniviga situation som uppstått, menar ägaren Lao Lopes. Men nu stänger han ändå krogen till midsommar i ett försök att göra det bästa av situationen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan