Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ut med biljettkontrollanter på bussarna – folk tror det är gratis nu

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Felicia Andersson

Annons

Varför har inte X-trafik biljettkontrollanter ute nu? I folkmun är det nu gratis att åka buss. Kontrollerna måste bli fler, ni är ju medveten om hur det är nu men varför agerar ni inte då? Men som vanligt är det väl pengarna som gäller, det kostar ju att ha folk ute och kolla.

Ingen som helst kontakt med oss förare om hur vi upplever att köra i dagsläget. Vi kan ju se bara vilken tid det tog innan ni under hot av böter stängde framdörren. Det måste till en mycket bättre dialog mellan X-trafik och oss förare, vi är faktisk människor inte robotar.

Annons

Annons

Bussförare

SVAR DIREKT:

Hej Bussförare,

X-trafik bedriver kontrollverksamhet i hela länet och har just nu tagit in extra personal för att vara ute och informera kunderna om att man måste ha giltig biljett när man reser och hur man gör för att köpa den i förväg när ingen försäljning kan ske ombord.

Ända sedan coronaviruset började nå vårt län har X-trafik och trafikföretagen noggrant följt utvecklingen tillsammans och agerat utifrån den information och de riktlinjer som kommit från Folkhälsomyndigheten och smittskydd. 

Förarnas arbetsmiljö är en viktig fråga både för trafikföretagen, som är arbetsgivare och har arbetsmiljöansvaret, och för X-trafik som är beställare av trafiken. Representanter från trafikföretagens ledning har flera gånger i veckan avstämningar med representanter från X-trafik och tillsammans arbetar vi med att hitta lösningar på alla nya situationer och utmaningar som uppstår i kollektivtrafiken under pågående pandemi. Vi har hela tiden varit eniga om de åtgärder som vidtagits och har haft dialog om hur dessa ska genomföras.

Vill du veta mer om hur vi tillsammans arbetar med dessa frågor får du gärna ta kontakt med din arbetsgivare eller med X-trafik.

Marie Nordmark, avdelningschef, X-trafik

Robin Melin, affärschef, Vy

Fredrik Beckius, affärschef, Transdev

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy