Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: Regeringen presenterade krispaket till sjukvård och äldreomsorg – se pressträffen här

På tisdagsmorgonen hölls en pressträff om nya budgetåtgärder med anledning av coronaviruset.

Finansminister Magdalena Andersson (S). Foto: TT.

Annons

På pressträffen som började klockan 8.10 deltar finansminister Magdalena Andersson (S), Emil Källström ekonomisk-politisk talesperson i Centerpartiet, Mats Persson ekonomisk-politisk talesperson i Liberalerna och finansmarknadsminister Per Bolund.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

En satsning på 2,2 miljarder kronor till äldreomsorgen och sjukvården presenterades som nya åtgärder under coronakrisen. Ett äldreomsorgslyft genomförs som innebär att anställda inom äldreomsorgen ska erbjudas betald utbildning på arbetstid, vilket ska möjliggöra fler fasta anställningar, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

För dem som behöver det ska en anställning kunna kombineras med utbildning till vårdbiträde eller undersköterska på betald arbetstid. Staten kommer att finansiera kostnaden för den tid den anställde är frånvarande på grund av studier. Satsningen omfattar 2,2 miljarder kronor under 2020 och 2021. Satsningen ligger i linje med det som presenterats av SKR och Kommunal där de bedömde att 10 000 personer skulle kunna omfattas.

Annons

Annons

Till toppen av sidan