Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nytt avslöjande i Palme-utredningen

TV: Skandiamannen pekas ut som Palmes mördare ►Rörde sig i ”Palmekritiska kretsar” ►Ställde upp i flera intervjuer ►Mordvapnet saknas fortfarande

På onsdagsförmiddagen avslöjade chefsåklagare Krister Petersson sitt beslut i åtalsfrågan i Palmeutredningen.

Åklagaren har dragit slutsatsen att den så kallade Skandiamannen, alltså Stig Engstöm, ligger bakom mordet. Vi sände direkt från Åklagarmyndighetens presskonferens.

Terese Westberg Sunesson, Nina Blazevic och Joel Widerberg

Text

Under onsdagen ska chefsåklagare Krister Petersson (till höger) komma med besked om vad man kommit fram till i utredningen om mordet på Olof Palme (till vänster). I mitten visas hur sörjande samlades på mordplatsen tre dagar efter det tragiska dådet. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Rolf Hamilton/ Stina Stjernkvist / TT

Annons

TV: Se sändningen från Expressen TV här:

Under onsdagens pressträff meddelade chefsåklagare Krister Petersson att deras slutsats är att det var Skandiamannen Stig Engström som mördade Olof Palme den 28 februari 1986. Utredningen kommer nu att läggas ned.

– Med motiveringen att den misstänkte är avliden läggs utredningen ner, sa chefsåklagare Krister Petersson, nuvarande förundersökningsledare i Palmeutredningen, under pressträffen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy