Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Ny präst och kantor i Bomhus – välkomnades vid friluftsgudstjänst

Två nya medarbetare har börjat i Bomhus församling, och i söndags hölls en friluftsgudstjänst med nya pastorsadjunkten Louise Larsson och kantorn Erica Banck.

Detta är en läsartext.

Det blev ett varmt mottagande av nya prästen Louise Larsson (längst till vänster) och Erica Banck (längst till höger) av Lena Åhlander, ordförande i Församlingsrådet och Helena Akne, församlingsherde. Foto: Lars Gustafson

Annons

Pastorsadjunkten Louise Larsson premiärpredikade vid friluftsgudstjänsten intill Bomhus kyrka 28 juni om  innebörden av ”att längta hem” utifrån liknelsen om den förlorade sonen. Foto: Lars Gustafson

Louise Larsson vigdes nyligen till präst i Svenska kyrkan vid en gudstjänst i Uppsala domkyrka. Första tjänstgöringsåret är förlagt till Bomhus Församling. Louise har under studietiden i Uppsala bland annat arbetat som kyrkvaktmästare i Danmarks församling nära Uppsala och i Ovansjö pastorat. Hon är bosatt i Storvik.

Annons

Annons

Erica Banck medverkade vid friluftsgudstjänsten. Foto: Lars Gustafson

Erica Banck är ny kantor i Bomhus församling efter studier i bland annat Göteborg och vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala. Erica har arbetat som vikarierande kyrkomusiker och konfirmandfadder i Västlands församling, där hon också haft flera gudstjänster och musikkaféer, även i Hedesunda och flera församlingar i Norduppland.

Läsartext: Lars Gustafson

Annons

Annons

Till toppen av sidan