Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Moderaterna vill minska invandringen

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sedan förra året har alla riksdagens partier arbetat i en kommitté för att ta fram ny migrationslagstiftning. Nu har kommittén presenterat sitt betänkande. Tyvärr lägger det inte grunden för en stram och hållbar migrationspolitik. Därför har Moderaterna valt att inte ställa sig bakom flera av förslagen. Ett av Moderaternas viktigaste mål i kommitténs förhandlingar har varit att minska invandringen till Sverige. Det är helt nödvändigt för att vi ska klara integrationen

Annons

För att minska invandringen vill vi moderater införa ett volymmål. Vi tycker att Sverige ska ta emot ungefär samma nivåer på asylsökande som våra nordiska grannländer. Det skulle innebära att Sveriges mottagande minskar med 80 procent. Socialdemokraterna säger också att de vill minska invandringen. Men i kommittén har partiet drivit en helt annan linje. Nu har de ställt sig bakom förslag som skulle innebära att invandringen till Sverige ligger kvar på dagens nivåer. 

Annons

Tillsammans hade Moderaterna och Socialdemokraterna kunnat lägga grunden för en stram och långsiktigt hållbar migrationspolitik. Men så blev det inte. Socialdemokraterna har i stället valt att kroka arm med regeringskollegan Miljöpartiet, ett parti som vill öka invandringen. Ytterst drabbar detta Sverige. Integrationen har misslyckats. Det handlar om bidragsberoende, dåliga skolresultat och utanförskapsområden där gängkriminella styr. Denna utveckling måste vändas. Men det kräver att invandringen anpassas efter Sveriges förmåga till integration.

Vi moderater vill också se andra viktiga förändringar i migrationspolitiken som kommittén inte tar upp i sitt betänkande. Det är minst sagt bekymrande. Dels måste arbetet med återvändande bli mer effektivt – ett nej ska vara ett nej. Den som fått avslag på sin asylansökan ska lämna i landet. Dels bör vi införa kvalificering till välfärden. Det innebär att man ska arbeta och bo lagligt i Sverige för att få olika bidrag och förmåner.

Moderaterna vill se till att Sverige har en migrationspolitik som minskar invandringen och tar itu med integrationsproblemen. Men tyvärr verkar Socialdemokraterna tycka att det är viktigare att hålla Miljöpartiet nöjda och glada, än att se till Sveriges bästa.

Annons

Tobias Billström (M), gruppledare

Maria Malmer Stenergard (M), migrationspolitisk talesperson 

Lars Beckman (M), riksdagsledamot för Gävleborg

Marta Obminska, riksdagsledamot  för Uppsala län

Annons

Annons

Till toppen av sidan