Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Stockholms skärgård är perfekt för en stor vindkraftpark

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild, Micke Engström

Annons

Som boende i Gästrikland vill jag blanda mig i vindkraftsutbyggnaden utefter vår kust. Mitt förslag är att all utbyggnad ska koncentreras till Stockholms skärgård. Där finns enligt turistbroschyrerna 24 000 öar, kobbar och skär.

Jag föreslår att det byggs en gigantisk vindkraftspark där med förslagsvis 1 000 verk. Fundamenten till verken är redan klara det är bara att skrapa av något skär eller kobbe och under finns ren granit att fästa byggnadskonstruktionen på. Dessutom är avståndet till slutkonsument inom rimligt avstånd.

Annons

Annons

Norrland, dit Gästrikland tillhör, har redan bidragit tillräckligt med energi till övriga Sverige, jag tänker på alla redan utbyggda vindkraftsparker och för att inte nämna alla uppdämda älvar som har ödelagt enorma markområden. Kort sagt – vi har alla redan bidragit, förstört och exploaterat alldeles för mycket av denna vackra landsdel som går under benämningen Norrland.

Visst blir det protester i Stockholmsområdet, men jag antar att de som vill bygga gör som de vill göra här, det vill säga bygga ändå, oavsett vad vi säger.

Det räcker nu!

Eoq

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy