Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Dags att visa tacksamhet och uppskattning med högre löner och bättre villkor!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Tack till alla medlemmar i Kommunal som har gått till jobbet som vanligt under den långa tid som pandemin har stängt ned så mycket annat i samhället", skriver flera representater för Kommunal. Foto: TT

Annons

Tack till alla medlemmar i Kommunal som har gått till jobbet som vanligt under den långa tid som pandemin har stängt ned så mycket annat i samhället. Som inte har kunnat stanna hemma. Som tagit emot barn på förskolor, vårdat sjuka och gett personlig assistans, städat, kört buss, sett till att återvinningsstationerna hållits öppna, släckt bränder, skött om djur och mycket annat. Som fått samhället att fungera under en mycket speciell tid.

Annons

Annons

Tack alla som arbetar inom äldreomsorgen. Som borstat coronasjukas tänder, hjälpt dem i duschen och att knäppa knapparna i blusen. Ett livsviktigt arbete är vad det handlar om.

Proffsen inom välfärden har varit på plats. Gjort jobbet, jobbat stenhårt. På sitt sätt har det varit som vanligt – fast gånger fem. Vi vill att ni ska veta att Kommunal under våren och sommaren haft 100 procent fokus på medlemmars trygghet och hälsa i jobbet.

Därför vill vi också lyfta på hatten för alla skyddsombud som har arbetat för en trygg arbetsmiljö. Tack – ni har fått slita hårt. Och levt upp till bevis. Utan den fackliga närvaron på arbetsplatserna, står var och en ensam. Arbetet är inte över – helt ofattbart att det när den svenska sommaren snart är till ända - så saknas det fortfarande skyddsutrustning för många som arbetar med patientnära arbete. Alla har rätt till en trygg arbetsmiljö och vettiga arbetsvillkor. Och det är arbetsgivarens ansvar. Ingen ska behöva känna sig otrygg på jobbet.

Varje facklig seger är ett lagarbete och ju fler medlemmar vi är ju starkare blir vi både lokalt och centralt vid förhandlingsbordet. Nu i höst tänker vi att fler får tillfälle att visa sin uppskattning och tacksamhet till de samhällsbärande medlemmarna i Kommunal – med högre löner och bättre villkor.

Annons

Sektionsordföranden i Kommunal Mitt

Jan-Olov Sandström, Bollnäs

Majlene Westerberg, Enköping- Håbo

Hanna Romin, Gävle

Åsa Norgren, Heby

Marie Larsson, Hudiksvall

Annons

Agnes Jonsson, Knivsta

Jessica Eriksson, Ljusdal

Emil Thyr, Nordanstig

Anneli Hallström, Ovanåker

Anki Larsson, Region Gävleborg

Pia Söderman, Region Uppsala

Susanne Selander Ljunggren, Söderhamn

Ulrika Löfgren, Tierp

Helena Ersson, Uppsala

Lena Broman, Västra Gästrikland

Yvonne Mattsson,  Älvkarleby

Torgny Bohlin, Östhammar.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy