Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaFramtidens skola i Sandviken

Jacob Hilding
HILDING: Vi tar ansvar för Sandvikens viktiga frågor – följ skolornas öde med Arbetarbladet

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Vi som jobbar på lokaltidning har lärt oss vilka frågor som får det att bränna extra mycket i det lokala hjärtat. Närhet till förlossningsvård och akutsjukhus är en sådan fråga. Nedläggningar av skolor och flytt av elever en annan.

Det är inte konstigt, det är viktiga frågor som berör många människors liv och vardag. Givetvis ska det väcka både reaktioner och engagemang. Gästrikland och Norduppland är inget undantag.

Det vet jag inte minst av egen erfarenhet. Jag bor här, har mina barn i en liten skola här och är gift med en lärare som jobbar här. Brottas med och möter alltså ungefär samma frågor som många av er som läser det här – skolan är ständigt närvarande i våra liv.

Och som den bränner i Sandviken just nu. När kommunfullmäktige sammanträdde i måndags så räckte tiden under allmänhetens frågestund inte till. "Frågorna är för många", sade fullmäktiges ordförande Monica Jacobsson till Arbetarbladet.

Annons

Annons

Vi på Arbetarbladet tar frågorna som påverkar er i Sandviken på största allvar. Onsdag 30 september klockan 17.30 ordnar vi därför en livesänd paneldebatt där ni kommer få vara med att ställa frågorna. Politiker, experter, lärare, föräldrar och elever finns bland panelens deltagare.

Rubriken är "Sandviken tycker – vilken skola ska vi ha?"

Läs mer om Sandviken tycker och se livesändningen från debatten här

Ta chansen och ställ frågorna ni vill ha besvarade då. Mejla oss på redaktionen@arbetarbladet.se. Skriv "skoldebatt" i ämnesraden.

Fram till den livesända debatten kommer vi att ge er massor av journalistik om just den här brännande skolfrågan. Det blir granskande journalistik om just Sandvikens aktuella situation – men innehållet kommer även beröra er som bor utanför Sandvikens kommun.

För att kunna ta del av den livesända debatten måste du vara prenumerant.

I dag delas Arbetarbladets papperstidning ut till fler hushåll än vanligt i Sandviken, e-tidningen är idag, torsdag, öppen för alla – även för er som inte är prenumeranter. Att bjuda på vår journalistik är inget vi kan göra en vanlig dag, journalistiken är exklusiv för våra prenumeranter.

Här kan du läsa Arbetarbladets e-tidning i dag 24 september – helt utan kostnad

Annons

För att kunna göra en satsning som "Sandviken tycker", där vi tar vårt ansvar för era viktiga frågor, så behöver vi prenumeranter. De intäkterna är en mycket viktig del av vår finansiering.

Annons

Det är det som gör det möjligt för oss att ha en redaktion på Hyttgatan i Sandviken, där sex av Arbetarbladets journalister har sin arbetsplats.

Ingen annanstans kan du få så mycket sammanlagd oberoende journalistik från Sandviken som på Arbetarbladets sajt, i våra appar och i vår papperstidning. Dygnet runt, året om, går det att vända sig till Arbetarbladet för senaste nytt i er närhet.

Arbetarbladet är lokaltidning oavsett var du bor i Gästrikland och Norduppland. För oss är det viktigt att göra lokal journalistik från hela vårt område.

Vi är glada och tacksamma för våra trofasta och pålitliga prenumeranter. Utan er skulle vi inte finnas till.

Vi hoppas också att ni som nu läser Arbetarbladet för första gången, eller som återupptäcker oss, också tycker att det viktigt med lokal journalistik. Häng med!

Pluskund, e-tidning eller papperstidning – här kan du själv välja hur du vill prenumerera på Arbetarbladet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy