Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaFramtidens skola i Sandviken

Jacob Hilding
HILDING: Därför kan INTE alla partier vara med i Arbetarbladets paneldebatt

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

På onsdag 17.30 arrangerar Arbetarbladet den livesända paneldebatten "Sandviken tycker – vilken skola ska vi ha".

Det är självklart så att ALLA är välkomna att vara med och debattera skolan tillsammans med Arbetarbladet. I frågor inför paneldebatten, på vår debattsida, på vår insändarsida och i våra kommentarsfält i sociala medier. Se bara till att hålla god ton.

Annons

Vi välkomnar dig – elev, förälder eller lärare. Ja, även du som inte har någon koppling till skolan alls men som tycker att du har en klok åsikt att dela med dig av.

Annons

Vi välkomnar även dig som är förtroendevald för ett politiskt parti.

Däremot har vi INTE plats för alla partier att vara en del av panelen i vårt livesända panelsamtal på onsdag, som handlar om den brännheta skolfrågan i Sandvikens kommun.

Vi märker av ett mycket stort intresse för den livesända debatten. Vi har också fått flera frågor om varför inte alla politiska partier finns representerade i panelen. Vi har full förståelse att alla politiska partier vill delta i panelen. Jag vill påstå att det är ett styrketecken för den lokala demokratin att det är så.

Men för att få en paneldebatt som är något annat än en vanlig partipolitisk debatt väljer vi ett annat upplägg. Dels för att ni som är förtroendevalda redan har era forum för debatt, med ett kommunfullmäktige som är öppet för alla invånare. Dels för att vi även vill ha de som är direkt berörda – föräldrar, elever och anställda i skolan – med i vår paneldebatt. För att det ska bli hanterbart väljer vi att inte ha med representanter från alla partier.

Däremot behöver vi i paneldebatten ha med beslutsfattare som tagit fram förslaget till skolhusplan. Därför finns företrädare för Liberalerna och Socialdemokraterna med. För att inte göra bilden för ensidig har vi även valt att ta med två företrädare från partier i opposition. Därför finns företrädare för Vänsterpartiet och Moderaterna med.

Annons

Annons

Jag hoppas och tror att även du som är centerpartist, kristdemokrat, miljöpartist eller sverigedemokrat förstår hur vi resonerar – även om jag har respekt för att ni vill vara en del av panelen.

Just för att alla röster ska komma till tals finns vår debattsida och vår insändarsida öppen för er alla – både före och efter den livesända debatten. Vi välkomnar att alla som vill deltar i diskussionen om framtidens skola i Sandviken.

Jacob Hilding

Chefredaktör Arbetarbladet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy