Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: "Vi kommer att söka majoritet för att få igenom vår politik oavsett vem vi bildar majoritet med"

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Gävle kommun står inför stora utmaningar nu och framöver. Gävle hade redan innan pandemin en hög arbetslöshet och prognoser på ökade kostnader för välfärden. Konjunkturen har nu vänt nedåt, vilket innebär minskad tillväxt och mindre resurser till kommunens viktiga kärnuppgifter. Situationen är allvarlig och Gävle kommun behöver ett nytt ledarskap för att hantera den kommande krisen.

Om två år är det val. Vi kan inte i detta läge återigen genomlida en valrörelse där spelteorier om vem som kommer att samarbeta med vem står i fokus. Moderaterna vill framföra vilka lösningar vi har för de utmaningar kommunen har och står inför. Därför vill vi tidigt innan valåret rycka av plåstret så att sakpolitiken får det utrymme den förtjänar.

Annons

Moderaterna i Gävle kommer i alla lägen sträva efter att få igenom så mycket moderat politik som möjligt utan att göra avkall på våra grundläggande värderingar. Det innebär att vi, om det behövs, kommer att söka majoritet för att få igenom vår politik oavsett vem vi bildar majoritet med. Vi är trygga i våra värderingar och vi ska leda, inte bli ledda.

Annons

Moderaterna i Gävle är beredda att kompromissa gällande konkreta sakförslag men inte göra avkall på våra grundläggande värderingar. Makt kommer med ett pris, det märks inte minst på hur Socialdemokraterna plågas i händerna på tre mindre partier. Men att ta makten samtidigt som man gör avkall på sina grundläggande värderingar är ett för högt pris.

Bara för att andra partier är osäkra i sina värderingar och att dessa värderingar ska hålla när de prövas innebär det inte att vi, moderater, är osäkra i våra värderingar. Vi vet var vi står och vad vi tycker och vi kommer göra allt vi kan för att få genomslag för så mycket av vår politik som möjligt, utan att svika våra värderingar.

Om andra partier vill fortsätta med detta spel, och fokusera på vem som pratar med vem, är det upp till dem. För oss är politik viktigare än så och därför kommer vårt fokus att vara på att driva vår politik så långt det är möjligt för att Gävle ska bli en bättre kommun.

Långt innan valdagen kommer vi att prestera vårt valmanifest med förslag på hur Gävle kommun kan bli en bättre plats att leva på – det är vårt ingångsvärde i förhandlingarna med våra framtida samarbetspartier. ‬

Annons

Söndag den 11 september 2022 är det väljarnas uppgift att tala om för sina förtroendevalda om man vill ha ett fortsatt politiskt spelande eller om man vill ha politiska företrädare som står upp för sin egen politik. ‬‬‬‬‬‬‬

‬Det är väljarna i Gävle kommun som bestämmer.

William Elofsson.

Bild: Markus Boberg

William Elofsson (M), kommunalråd i opposition

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan