Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det gick snabbt för M att ändra sig om SD

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommentar till William Elofsson: "Vi kommer att söka majoritet för att få igenom vår politik oavsett vem vi bildar majoritet med"

”M + SD = sant” – kommer ni ihåg detta påstående? Det kom redan 2008–2009 under Reinfeldtregeringen och han var ju väldigt tydlig med att avfärda påståendet och under hans regeringstid var det knappast sant. Men efter honom som ledare av Moderaterna har det gått allt fortare att bli sant.

Annons

Annons

Nu har M i Gävle öppet gått ut och sagt att de mest troligt kommer att ha ett nära samarbete med SD redan nu inför valet 2022. Det har gått extremt fort för M att komma fram till den slutsatsen. Hur har det kunnat bli så här? Att SD är ett högerextremt parti är ingen överraskning för någon – inte ens Moderaterna. Varje vecka sedan SD kom in i riksdagen har vi nåtts av rapporter om ständigt pågående rasism, fascism, nazism från SD:s partiföreträdare både lokalt och centralt. Högt uppsatta företrädare har i media fått förklara det ena mer extrema beteendet efter det andra. Ett extremt hat mot människor av olika hudfärg, religion eller sexuell läggning är mer en regel än undantag i SD.

På 90-talet pågick SD-möten av militärkaraktär där företrädare öppet bar hakkors och gjorde Hitlerhälsningar (samtidigt som Jimmie Åkesson blev medlem). Varför går det så fort för konservativa ideologier att ta aktivt stöd av fascismen och nazismen? Historien upprepar sig igen. Konservatismen söker aktivt stöd hos fascismen på grund av att fascismen inte hotar den kapitalistiska idén där eliten av befolkningen ska gynnas i oändlighet. SD säger sig vilja bekämpa ”eliten”, men i verkligheten är deras toppskikt en mycket stor del av just eliten i samhället och de gör allt för att bevara bilden av att vara motståndare till eliten, samtidigt som de aktivt röstar för att gynna just toppskiktet i samhället.

Annons

Grundtanken i SD:s ideologi är just att det är skillnad på människor och att människor ska behandlas olika beroende på vart i samhällsskiktet de befinner sig. SD föraktar alla tecken på svaghet – svaga människor ska bekämpas med batongpolitik, något de för övrigt delar med Moderaterna. Hungriga vargar jagar bäst är deras mantra.

Innan vi vet av det är demokratin avskaffad och polisstaten är införd.

Poul-Erik Jensen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan