Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare + Svar direkt: Är det tänkta samarbetet med SD förankrat?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vilka Gävlemoderater står bakom moderaten William Elofsson och anhang som vill samverka med Sverigedemokraterna? Är det tänkta samarbetet förankrat och enhälligt beslutat i Moderaterna i Gävle? Eller är det så att det enbart beslutas av de medlemmar som är rädda att mista sina uppdrag om man inte rättar in sig i ledet?

LÄS MER I DEBATTEN:

Moderaterna i Gävle har ett historiskt ansvar

Den moderata samhällsvisionen förvirrar

Annons

"Vi kommer att söka majoritet för att få igenom vår politik oavsett vem vi bildar majoritet med"

Annons

Vi moderata medlemmar som inte haft någon vetskap om det tilltänkta samarbetet med Sverigedemokraterna ställer oss väldigt frågande inför nästa val och inte vill lägga någon röst som gynnar Sverigedemokraterna.

Ser fram emot ett svar från Moderaterna i media då något inte har kommunicerats till medlemmarna i Moderaterna innan William Elofssons uttalande i media.

Moderat (ännu så länge) men ej Sverigedemokrat

SVAR DIREKT:

Beskedet att Moderaterna i Gävle i alla lägen kommer att sträva efter att få igenom så mycket moderat politik som möjligt utan att göra avkall på våra grundläggande värderingar förankrades på ett gruppmöte inför kommunfullmäktige dit samtliga medlemmar var inbjudna. Beskedet står i linje med det besked Moderaterna lämnat på riksplanet.

Eftersom frågan inte var kontroversiell när den lyftes på gruppmötet, då ingen deltagare på mötet invände, gjordes bedömningen att vi kunde gå vidare och offentliggöra vår ståndpunkt. Det finns en mycket bred uppslutning bakom ställningstagandet inom Moderaterna i Gävle.

Vi vill passa på att påminna om att samtliga medlemmar i Moderaterna i Gävle är varmt välkomna att delta på våra gruppmöten inför kommunfullmäktige för att framföra sina åsikter.

Annons

Margaretha Larsson (M), gruppledare

Annons

Pekka Seitola (M), vice gruppledare

EvaMarja Andersson (M), föreningsordförande Moderaterna i Gävle

LÄS MER – INSÄNDARE:

Det gick snabbt för M att ändra sig om SD

M, SD och KD är inte till för så kallade vanliga människor

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan