Annons

Annons

Annons

Annons

Åmot

Insändare
Insändare + Svar direkt: Jag saknar belysningen på Åmots kyrka

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Markus Boberg

Annons

Vi har en mycket vacker kyrka i Åmot som i många år har haft en fasadbelysning, men nu är den borta. Man har lite ljusstakar i fönster och någn har satt en gran som lyser bakom kyrkan. Är det så kyrkan ser på sin utveckling och framtid?

Det är ren ynkedom att inte ha en fin och välkomnande fasadbelysning på denna vackra plats och i dessa mörka tider med dels avsaknad av ljus och pandemi. Fasadbelysningen har ju funnits förut så det är väl bara att se till att den fungerar igen.

Annons

Annons

För mig som betalat mycket kyrkoskatt hela tiden kommer detta att påverka om jag vill vara kvar som medlem, och jag tror att många med mig har samma fundering.

Ljusman

SVAR DIREKT:

Troligen har lampor gått sönder, annars kan något ljusrelä/timer vara felställd för denna mörka årstid. Det ska vi åtgärda! Det ligger inga beslut om neddragning bakom. Tvärtom har vi det senaste året gjort flera åtgärder i Åmot. Fasaden på kyrkan hade farit i illa och putsen är nu lagad, hela tornet åtgärdat. Även tornspiran är tvättad och tjärad. Fönstren är också målade.

Det är med glädje vi låter Åmots kyrka belysas.

Tack för ditt stöd genom medlemskap.

Christina Danielsson, kyrkoherde

Annons

Annons

Till toppen av sidan