Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare + Svar direkt: Jag och mitt barnbarn hann inte av tåget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vid den händelse du beskriver måste det ha skett ett missförstånd där tågvärden inte uppfattade att det fanns fler resenärer som inte hunnit kliva av tåget", skriver X-trafik som svar på insändaren. Foto: Lasse Halvarsson/arkiv

Annons

Jag, min dotter och barnbarn tar tåget från Gävle till Ockelbo. Vi använder liften på tåget att ta upp barnvagnen, sen kommer tågvärden och frågar var vi ska av, och vi svarar Ockelbo. Då säger hon då får liften vara kvar uppe.

När vi kommer till Ockelbo står jag med mitt barnbarn som är fyra veckor på liften, när liften nästan är nere öppnar min dotter dörren och går ut, då är det en kant på liften som ska ner och jag ska till att gå ut. Men då stängs dörrarna och går inte att öppna. Min dotter springer och vinkar till tågvärden, men inte en reaktion. Jag står kvar på liften i tåget och försöker skrika, men inte en reaktion. Då kommer en passagerare som klivit på i Ockelbo och hör mig så hon springer iväg och säger till, men tåget har börjat rulla så jag blir kvar på tåget.

Annons

Annons

Sen får jag kliva av i Lingbo, då säger de att det är kallt i kuren, men om du åker med till Holmsveden så är det varmare där, men då kommer jag ännu längre ifrån min dotter, och mitt barnbarn behöver äta.

De kunde fixa en taxi till mig men skulle få vänta cirka en till en och en halv timme. Som tur var fick min dotter tag på en bil i Ockelbo så hon kunde hämta oss.

Detta får inte hända nästa gång, kanske ett barn blir kvar utanför eller i tåget ensam.

Rädd mormor

SVAR DIREKT:

Vy Tåg som kör X-tågen på uppdrag av X-trafik har rutiner för vad ombordpersonalen ska göra när tåget stannar på en station och resenärer ska kliva av och på. Tåget gör endast ett kortare stopp beroende på de hålltider som det har efter spåret. Innan tåget börjar rulla försäkrar sig ombordpersonalen om att det inte finns fler resenärer som ska kliva på eller av och ger sedan ett klartecken till lokföraren.

Vid den händelse du beskriver måste det ha skett ett missförstånd där tågvärden inte uppfattade att det fanns fler resenärer som inte hunnit kliva av tåget.

Vi har tagit upp detta med Vy Tåg och de ser över om rutinen för på- och avstigning behöver förtydligas på något sätt samt säkrar att all ombordpersonal känner till den.

Vi beklagar verkligen det inträffade och hoppas att du ska kunna känna dig trygg när du reser med oss i framtiden.

Therese Nilsson, enhetschef Kund och försäljning, X-trafik

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy