Annons

Annons

Annons

Älvkarleby

Vad var 2020 års bästa lokala musik? – nominera till Local Heroes här

2020 blev ett annorlunda år. Musiklivet i Gästrikland har fått ta till nya knep för att nå ut med sin musik då de utmanats kreativt av den pågående pandemin. Sedan 2010 har Local Heroes-galan utsett årets bästa musik och musiker, så blir det också efter detta märkliga år. Local Heroes 2021 blir av – men annorlunda.

Text

Annons

Det som brukar vara en glammig gala du kan besöka på plats blir denna gång en glammig livestream där prisen delas ut. Ett team av representanter från traktens studieförbund och medier arbetar sedan en tid tillbaka med att få till en prisutdelning värd namnet – men mer detaljer följer längre fram!

Som alltid behöver vi din åsikt. Det är dags att börja nominera dina favoriter. Det kan du göra fram till måndag 25 januari. En urvalsgrupp sammansatt av kunnigt lokalt musikfolk tar sedan fram de olika kandidaterna i kategorierna.

OBS! Längst ner i artikeln finner du formulären du nominerar i, men läs först här vad det är vi söker:

Lokala beatmakaren Jukebeats prisades under galan på Grand Hotel 2019. Nomineras han i år igen? Foto: Henrik Lunderbye

Annons

Annons

Årets låt

Vilken är årets bästa lokala låt? Låten måste vara skapad av någon eller några som är verksamma i Gästrikland. Den får också tidigast vara släppt under december 2019.

Årets release

Med årets release avser vi både fullängdsalbum och EP:s. Alla musiksläpp som är fler än en låt kan nomineras till denna kategori. Samma geografiska avgränsning och tidsspann som till Årets låt gäller även här.

Årets nykomling

Har du upptäckt någon ny lokal artist under 2020? Artisten behöver inte ha börjat just detta år men gärna börjat göra lite väsen av sig på det lokala planet – spelat lite live, kanske släppt musik, ungefär på den nivån.

Årets live

Ett speciellt år kräver lite speciella kategorier. Här letar vi efter en lokal arrangör, en artist, ett kollektiv som skapat en minnesvärd liveupplevelse av något slag. Stream eller av den mer traditionella varianten spelar ingen roll.

Sandvikenbandet Den Allvarsamma Leken har nominerats flitigt på senare år. Nu är det din tur att bestämma vilka lokala musiker som varit bäst igen. Foto: Henrik Lunderbye.

Årets producent

Årets producent kan vara en producent – men också en tekniker som sitter vid rodren och sällan uppmärksammas. En musikskapare helt enkelt. En person som får bra musik att hända.

Annons

Årets musikvideo

Har du sett någon extra ball lokal musikvideo detta år? I så fall nominerar du den i denna kategori. Samma tidsspann och geografiska avgränsning som tidigare är nämnd gäller även här.

Annons

Årets solo

Här söker vi lokala soloartister som utmärkt sig extra mycket under 2020. Precis som i alla kategorier är alla genrer välkomna.

Årets band

Här söker vi lokala band som utmärkt sig extra mycket under 2020.

Årets Local hero

Local Heroes-galans hederspris. Utses av en jury på Arbetarbladet, tidningen som grundade Local Heroes-galan. Till denna specialkategori går det inte att nominera.

TILL PRINT: Formuläret där du kan nominera dina favoriter i de olika kategorierna hittar du via länken arbetarbladet.se/nominera.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan