Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Gör Kungsberg till en fantastisk multiarena

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Som alla vet är det en oerhört fin skidterräng i hela området och stora skogsområden finns i närområdet, som upplagt för allehanda aktiviteter", skriver Vintersportentusiasten.

Bild: Markus Boberg

Annons

Jag har ett förslag och infallsvinkel för att göra Kungsberg ännu mer attraktivt, och då är det geografiska läget av största vikt. Sandvikens kommun, har det geografiska läget, och kan just därför ta en match med de etablerade jättarna.

Som alla vet är det en oerhört fin skidterräng i hela området och stora skogsområden finns i närområdet, som upplagt för allehanda aktiviteter. Jag skulle vilja att anläggningen utökas med fler och andra discipliner. Hotell och restauranger finns redan och även närliggande orters faciliteter kan utnyttjas mer effektivt.

Annons

Annons

Jag skulle vilja gå så långt att det byggs skidspår och en skidarena för längdåkning och skidskytte där Sandviken med lätthet skulle kunna stå som värd för SM-veckan, vinter, med allt vad det medför. Ni har ju Göransson Arena, ishockeyhallen, Jernvallen, Storsjöns is för aktiviteter som kräver större utrymme, Högbo Friluftsområde, med mera.

Förutom detta skulle det gå att anordna WC-tävlingar fortsättningsvis i både alpint och längdåkning/skidskytte med tanke på den högkvalitativa terrängen. Den räcker gott och väl för Internationella Skidförbundet.

Jag vet att att Högbo finns och jag tror att Högbo skulle dra fördel av en storsatsning i Kungsberg, som ringarna på vattnet.

Sandviken skulle med lätthet kunna ta allt utom super-G och störtlopp och backhoppning, låter inte det underbart?

Närheten till stora folkcentra som Mälardalen och Mellansverige skulle göra SM-veckan till en formidabel publiksuccé, folk skulle få upp ögonen för närheten till Kungsberg och planera sina resor dit istället för längre bort.

Hoppas att ni som läser detta inte bara kastar förslaget i papperskorgen med en gäspning.

Gör Kungsberg till en fantastisk multiarena med allt vad det innebär.

Se framåt, snart är coronan över.

Vintersportentusiasten

Till toppen av sidan