Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Insändare
Insändare + Svar direkt: Även familjespåret i Högbo borde pistas

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Familjespårets egenspårade till vänster, elitens och proffsmotionärernas välpistade till höger. Foto: Privat

Annons

I Högbo finns ett jättefint område vid golfbanan med en liten skidbacke, grillplats och ett familjespår för längd. Men häromhelgen verkar det som att spårdragarna helt glömt bort barnfamiljerna som uppskattar att kunna glida fram i en fantastisk naturmiljö utan allt för branta backar.

Så sent som på söndageftermiddagen, vid 14-tiden, hade man fortfarande inte pistat det så kallade familjespåret. Samtidigt var säkert alla de 20-talet slingor som proffsmotionärer och elit nyttjar väldragna och fina.

Annons

Annons

Kan ni inte lägga lite tid på att göra i ordning familjespåret innan ni har dragit upp alla spår i ert prioriterade system? Ni kör ju ändå fram en pistmaskin och gör i ordning pulkabacken så fint.

Njutningsmotionär

SVAR DIREKT:

Hej Njutningsmotionären

Familjespåret preparerar vi med snöskoter och inte med pistmaskin på grund av att pistmaskinen inte får plats på det spåret.

Prioriteringen har varit att vi preparerar det på vardagar när vi har personal som jobbar med snöskoterpreparering, samt att vi har sett det spåret som ett utflyktsspår där man kan skida fram i lugn takt trots att det kommer nysnö i spåret.

Det övriga systemet av spår är för alla kategorier av åkare och där är den stora delen av åkare "njutningsmotionärer" under helgerna, de allra flesta som åker i våra spår på helgerna är utflyktsåkare och riktiga motionärer, du behöver inte känna att du är i vägen om du åker i de spåren.

Det finns många alternativ på spår i det övriga spårsystemet som inte är kuperade.

Den gångna helgen när det kom fluffig nysnö preparerade vi ordinarie spårsystem med pistmaskin och plogade isbana med 4-hjulig, vi hade två ur personalen som jobbade för det rörliga friluftslivet under helgen.

Visar det sig att det är behov av att preparera ett utflyktsspår, Familjespåret, även på helgerna så får vi se över de möjligheterna att göra det.

Annons

Tack för dina synpunkter och känn dig välkommen i alla våra skidspår.

Du är också välkommen in i Sportcentralen (Lilla butiken och informationscentret för spåren) för information om våra spår och vilka som är okuperade.

Torbjörn Hägglund, spåransvarig Högbo Bruk

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy