Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vi socialdemokrater vill hitta en lösning för Rörholmsbadet!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Rörholmsbadet.

Bild: Jörgen Svendsen

Annons

Replik på "Socialdemokraterna blåljuger om badet i Söderfors"

På det möte som hänvisas till i minoritetsstyrets debattartikel den 15 februari var frågan vem som skulle köpa och inte om badet skulle säljas. Det var redan beslutat! Vi såg potential i den bild som Skogsberg målade upp, och valde därför att stödja att försäljningen ej skulle ske till högstbjudande. Vi föreslog också att avtal skulle skrivas med köparen för att säkra att badet fanns kvar, vilket tyvärr röstades ner av minoritetsstyret. Helt riktigt fanns det med i vår budget 2018, men märk väl att det inte fanns kvar i budgeten för 2019. Vi valde aktivt att inte sälja badet. Vi vågade erkänna att det var en dålig ide’ redan från början. Budget handlar alltid om att prioritera och att våga ta beslut. Att vår kommunikation inte har lyckats är naturligtvis beklagligt, men det har aldrig varit vår mening att dölja något. 

Annons

Annons

LÄS MER:

Söderforsborna upprörda efter besked om att badet stänger – samlar namn i protest

Kommunens dubbla budskap: Förnekar vattenläcka – men kräver att badet ska stänga för att det läcker

Nästan regelmässigt när Tierps nuvarande minoritetsstyre uttalar sig så är det om vad som hände för mer än två år sedan och för att misskreditera den dåvarande politiska ledningen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Dagen politiska agenda och vad man vill göra i framtiden nämns sällan eller aldrig. Jag tycker att det är dags för dem att lägga det förgångna bakom sig och i stället se framåt och berätta för kommuninnevånarna vad man vill.

Det anmärkningsvärda är att alla borgerliga partier utom (M) röstat för flertalet av de satsningar som man nu spyr galla över. Det gäller till exempel Kulturhuset Möbeln, Vegahallen och det nya vård och omsorgsboendet. Och för Miljöpartiets del gäller att det stod bakom samtliga beslutade satsningar som gjordes under den förra mandatperioden. Att låtsas som att man inte varit med och beslutat när man satt i opposition är både fegt och falskt, och det förvånar oss att man inte vågar stå för vad man varit med och beslutat om.

Annons

Jag är övertygad om att Söderforsarna och resten av våra kommuninnevånarna vill ha annat än politiskt käbbel. De vill veta vad vi vill. Jag ska vara tydlig; jag vill att badet och campingen ska kunna öppna till sommaren och framtida somrar. Jag vill att Söderfors stolta bandytradition ska kunna leva vidare på en fungerande bandyplan. Jag vill att barn i hela kommunen ska ha tillgång till en meningsfull fritid. All politik handlar om att vilja och att hitta lösningar för att genomföra det man vill.

Annons

Jag hoppas att den tvist som uppstått mellan entreprenören och kommunen kan lösas till allas belåtenhet. Jag hoppas också att vi omgående kan hitta en lösning för söderforsbadets framtid.

Vi vill sträcka ut en hand och hoppas att minoritetsstyret vill föra en dialog och börja förhandla. Vi måste ta oss ur den sandlådenivå som har rått den senaste tiden och istället se till kommunens bästa och dess framtid.

Viktoria Söderling. Pressbild

Viktoria Söderling (S), oppositionsråd Tierps kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy