Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderfors

Insändare
Insändare: Kommunen borde värdera vårt slit med isen på Bruksvallen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi har till och med hyrt ut en del av bandyplanen till andra ungdomslag från andra bandyföreningar, till och med hockeylag har hyrt en del av banan", skriver Linuz. På bilden tränar Strömsbro IF från Gävle på Bruksvallen.

Bild: Jörgen Svendsen

Annons

Hej Tierps kommun!

Vi undrar var våra barn och vuxna i Söderfors kan åka skridskor nu under sportlovet?

Vi har åter igen levererat isyta till kommunens barn och ungdomar. Bruksvallen har varit extremt välbesökt i år, från morgon till kväll. Vi har till och med hyrt ut en del av bandyplanen till andra ungdomslag från andra bandyföreningar, till och med hockeylag har hyrt en del av banan. En del av banan? Ja, en del av banan. Allmänhetens åkning har varit prioriterad och öppen 100 procent av tiden vi haft is, för hela kommunen!

Annons

Vi har lyckats, tack vare bidrag, hjälp från lokala företag, spontana bidrag från privatpersoner samt starkt ideellt arbete att hålla verksamheten igång när vädret tillåtit.

För de som glömt bort en del av vår historia så byggdes också bandybanan just med hjälp av lokala företag och ideellt arbete. 1989, samma år som jag föddes, skänker de som byggt bandybanan till Tierps kommun mot att de driftar den. Fram till vintern 2017/2018 har det varit konstfruset i Söderfors, men den vintern bryter man för första gången sedan 1989, sitt löfte till de som skänkt bandybanan till kommunen. Det läggs över 750 ideella timmar den vintern och första tillfället på skridskoskolan besöks av cirka 50 barn.

Annons

Kommunen erkänner sitt misstag och föreningen drar åter igång ett lag för seriespel. Vintern och kylan kommer men inget händer, runt om i landet startar verksamheterna igång. Vårat A-lag spelar sina första matcher med gott resultat, 18–3 den första matchen. Det dröjer till 9 december 2018 innan de nya styrande mitt i säsongen genom kommunfullmäktige säger nej till konstfruset i Söderfors. De rycker undan mattan helt! Föreningen tvingas investera för att klara säsongen, begagnad hjullastare från Umeå för cirka 330 000kr. Man anpassar maskinen för att bära befintliga redskap (isblad och vikplog). Morgonen efter leverans så spettar personal från ett kommunalt bolag löst vikplogbladet och kör det till ett upplag i Tierp. Där står det hela vintern orört, bildbevis finns!

När vi trodde att botten var nådd 2019 så töms garaget på inventarier och verktyg som föreningen behöver för att underhålla våra och kommunens maskiner. En del hade vi fått till skänks genom åren och en del ägs av samma kommunala bolag. Vi valde att inte polisanmäla...

Vi ställer frågan igen: Var ska kommunens barn åka skridskor under sportlovet? När ska man värdera vårat slit? När ska ni sluta skylla på varandra så att vi kan komma framåt?

Linuz, ismakare på Bruksvallen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy