Annons

Annons

Annons

Local Heroes

Tredje vågen stoppar streamade galan – men Local Heroes-priserna delas ut ändå

Gästriklands olika studieförbund och Arbetarbladet gjorde ett tappert försök att få till en streamad gala för den lokala musiken. Men det höll inte hela vägen. Tredje vågen, med rusande smitta särskilt i Gävleborg, gjorde att luften gick ur. Att samlas ett gäng för att ordna en streamad gala går inte att rättfärdiga.

Text

Annons

Gasklockorna var klara som galans skådeplats, finansieringen var i hamn, programledare var klara och vinnare var framtagna av jury och läsare. Att försöka styra ihop ett evenemang under en pandemi då förutsättningarna hela tiden förändras är dock ingen lätt match.

Bara en streamad gala hade krävt att ett gäng personer som inte vanligtvis träffar varandra behöver träffa varandra, något som ska undvikas så långt det bara går. Det hade, när allt kom omkring, inte varit att ta ansvar att genomföra en streamad Local Heroes-gala.

Annons

Annons

Tyvärr blir det inget galajubel i år. Tredje vågen av coronapandemin hindrar till och med planerna att livestreama galan. Foto: Henrik Lunderbye

Det fanns förhoppningar att det skulle lägga sig ett tag efter vinterns andravåg men när den tredje vågen kom så gott som direkt efter gick luften ur galaförsöket.

Ännu en trist nyhet under ett år där de avlöst varandra. Kanske inte en helt överraskande nyhet heller, om vi ska vara ärliga. Det lokala musiklivet är dock värt att man ger det en ordentlig chans och grundligt ser över möjligheterna.

Men – det finns ju ändå vinnare som är framröstade av både jury och tidningens läsare och de ska såklart hyllas. Därför kommer Arbetarbladet nu göra journalistik av utdelningarna. Det vill säga, träffa vinnarna (på avstånd förstås), göra porträttintervjuer och dela ut priserna i de nio olika kategorierna.

Hoppas vi möts! På avstånd!

Under slutet av mars kommer vinnarna att avslöjas i en rad artiklar.

Kategorierna:

Årets låt

Nonsa - "Fly iväg"

Pappa Larsz/ DJ Oz - "De fina rummen"

Lehnberg, Slim Vic – "Glaskupad (Axel E Remix)"

Avra, Ida Long - "Losing control"

Årets release:

Jessica Bohlin – "Från norr till söder"

Prescriptiondeath - "Suffering totality"

Annons

AKB - "Marianergraven"

The Entire Cast - "On holiday"

Årets nykomling:

Nonsa

Lisa Peterson

Le Cantaloupe

Christoffer Jonsson

Årets live:

Annons

Pushfestivalen

Viktor Zeidner

BBBTV

AKB

Årets producent:

Emrah C

Maneten

Avra

AKB

Årets musikvideo:

The Most Desperate Hour - "Echoes"

Prescriptiondeath - "Self Liquidated Pt. 2"

AKB - "Saktmodet"

Årets solo:

Mangoo

Jessica Bohlin

Maneten

Axel E

Årets band:

Nonsa

The Entire Cast

Prescriptiondeath

Ismael

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan