Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Många bussförare oroliga när framdörrarna öppnas

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"En förhoppning är att ni har många informatörer ute på fältet på måndag samt att kontrollanterna verkligen gör sig påminda under en längre tid", skriver Funderande bussförare.

Bild: Felicia Andersson

Annons

Kommentar till artikeln "X-trafik öppnar framdörrarna på bussarna igen"

Varför så bråttom med att öppna framdörrarna på bussarna? Först sas det att innan man öppnar skulle det vara en information till bussåkarna i god tid vad som gäller. Nu tycker ni att det räcker att sätta upp information. I vilken värld lever ni? Hur många kommer att bry sig om det nu, när man har klivit på vid bakdörren i ett års tid? Hur tycker ni att bussförarna skall agera mot de som trots allt kommer att kliva på via bakdörren?

Annons

Annons

Det finns en stor oro bland bussförarna hur det kommer att fungera och att de kommer att få problem med icke betalande passagerare. Enligt uppgift kommer inte stadsbussarna att öppna upp framdörrarna nu på måndag. Varför inte? Det hade varit bäst om båda bolagen öppnat upp samtidigt då hade det varit lättare att få tillbaka de gamla reglerna, nu skall man på vissa bussar kliva på fram, andra kliver man fortfarande på bak.

Vidare så har informationen till förarna varit lika med noll. Skyddsglas är bra för förarnas säkerhet, men det har påtalats av de som testat skyddsglasen att det är mycket reflexer i glasen som stör körningen. Vad görs åt det?

En förhoppning är att ni har många informatörer ute på fältet på måndag samt att kontrollanterna verkligen gör sig påminda under en längre tid. Men en sak är säker – det kommer inte att bli någon smidig övergång som ni tycks tro. Men som sagt – det är ju bussförarna som kommer att få ta konflikterna som kommer upp, inte ni.

Funderande bussförare

Annons

Annons

Till toppen av sidan