AnnonsLekia Gävleborg

Många frågor vid barnvagnsköp – Maria på Lekia vägleder blivande föräldrar: "Många nyfikna i butiken i Hemlingby just nu"

En barnvagn är en stor och viktig investering, men hur väljer man rätt vagn? Maria Timmerholm, rådgivare på Lekia/Babya i Hemlingby, hjälper blivande föräldrar att göra ett bra val utifrån deras behov och önskemål.
– Det är många som får massor av tips och råd från vänner och familjen när de ska köpa barnvagn, men det viktigaste är att utgå från sig själv, säger hon.

Maria Timmerholm, rådgivare på Lekia/Babya, framhåller vikten av bra fjädring, stabilitet och stora hjul när en barnvagn ska köpas.

Det finns massor av barnvagnar på marknaden och det är ibland helt omöjligt att veta vilken modell som passar bäst. Förutom att säkerhet är viktigt finns det andra saker som är viktiga att tänka på. Lekia/Babya i Hemlingby, i södra Gävle, erbjuder alla kostnadsfri barnvagnsrådgivning till de föräldrar som är gravida och ska köpa barnvagn.

– I början av samtalet brukar vi försöka ta reda på viss grundläggande information, som till exempel hur de bor och var de kommer att promenera med barnvagnen. Bor de på tredje våningen utan hiss ska de välja en vagn som väger lite och är lätt att bära med sig upp, säger Maria Timmerholm, rådgivare.

Här kan du boka tid med en erfaren barnvagnsrådgivare och får svar på alla barnvagnsfrågor

Inbäddat innehåll

Om du planerar att promenera i skogen med vagnen rekommenderar hon en modell med bra fjädring som är stabil och som har stora hjul. Maria Timmerholm och hennes kollegor hjälper även till med att fälla ihop vagnen för att kontrollera att den går in i bakluckan på bilen.

– Alla familjer är unika och det vanligaste misstaget som förstagångsföräldrar gör är att följa andras tips och råd, säger Maria och fortsätter:

Precis som med en bil är det även viktigt att provköra vagnen. Det är svårt att veta hur den känns om man köper en vagn på nätet.

Maria ber alltid sina kunder att ta ett varv runt butiken med vagnen. Ibland kan det kännas helt fel trots att den ser perfekt ut. Det har även hänt mycket i barnvagnssegmenet under de senaste åren.

– Just nu är barnvagnar med svängbara framhjul populära. Det är även många som frågar efter vagnar som man kan sätta fast babyskyddet på. Vi märker att allt fler vill ha smidiga vagnar som är enkla att fälla ihop, säger hon.

Från Britax och Emmaljunga till Crescent och Cybex - kika in sortimentet av barnvagnar här

Lekia/Babya i Hemlingby erbjuder kostnadsfri barnvagnsrådgivning till de föräldrar som är gravida och ska köpa barnvagn. Maria Timmerholm är en av butikens duktiga rådgivare.

Om du redan har ett barn i barnvagn när bäbisen kommer rekommenderar Maria Timmerholm sina kunder att köpa en syskonvagn.

– Många barn blir lite bäbis när de får ett syskon och då är det skönt att ha båda i vagnen. Om ni ska ut på äventyr blir det mindre gnäll eftersom de sitter tillsammans, säger hon.

Läs mer om Lekia/Babya i Hemlingby och Valbo här - och hitta kontaktinformation och öppettider

Maria Timmerholm berättar att de som bokar eller köper en barnvagn får ett VIP-kort som ger tio procent rabatt från bokningstillfället fram till två månader efter beräknad födsel.

– Det är svårt att veta exakt vad du behöver till ditt barn innan det har fötts, därför tycker vi att det kan vara bra att vänta med vissa inköp tills efter att barnet kommit hem, säger Maria och fortsätter:

– Glöm inte att köpa regnskydd, myggnät, skötväska och åkpåse på vintern. De behövs oftast och är skönt att ha direkt. De lite mer lyxiga produkterna i vårt sortiment är mugghållare, päls till suffletten och handvärmare till handtaget på barnvagnen, säger hon.

Nu kan du handla dina varor hemma i soffan och hämta dem i butiken utan att stå i kö, eller få varorna levererade till din bil på parkeringen - läs mer här

Lekias butik i Hemlingby.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Lekia i Gävleborg och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Arbetarbladets redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan