Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tierp

Insändare
Insändare: Flytta inte geriatriken från Tierp till Akademiska

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Ska en maka/make eller son/dotter behöva stå över möjlighet att göra dessa besök för att man inte bor i centrala Uppsala? Är det lika för alla då?" skriver Undersköterska i Tierp.

Bild: Jörgen Svendsen

Annons

Det ligger ett förslag från politiker på regional nivå att flytta geriatriken från avdelning 2 i Tierp till Akademiska sjukhuset i Uppsala, med argumentet att det inte finns samma förutsättningar i Tierp som på akademiska, till exempel tillgång till röntgen och laboratorium jourtid.

De patienter som kommer till Tierp är snäppet under i vårdnivå än de som ligger på 30 A och B, och då finns all kompetens och förutsättning som behövs i Tierp. Men blir det på samma villkor och lika för alla när en person måste åka i 1,5 timme istället för 30 minuter för att få en cytostatikapump bortkopplad eller få en blodtransfusion? När personer i livets slut måste åka mer än dubbelt så långt för att få hjälp från slutenvården?

Annons

Annons

På geriatriken i Tierp vårdas den äldsta och kanske sköraste gruppen i samhället och de har även anhöriga som är äldre och har inte samma möjlighet att ta sig till Uppsala för att besöka sin sjuka anhörig. Ska en maka/make eller son/dotter behöva stå över möjlighet att göra dessa besök för att man inte bor i centrala Uppsala? Är det lika för alla då? Nej, behåll geriatriken i Tierp och ge förutsättningar och möjlighet till förbättringar där istället för att göra det ännu trängre på Akademiska och sämre för de som bor på landsbygden.

Undersköterska Tierp

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy