Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Råd från expert: Mycket kärlek är bra när seniorer ska bli digitala

I samarbete med Ellinor Lundström på Studieförbundet Vuxenskolan har utbildningsansvariga i SPF Seniorernas distriktsorganisationer i Gästrikland och Hälsingland, Berndt Eriksson och Kristina Pennlöv, bjudit in till en digital inspirationsträff. Temat var passande nog att inspirera till digitala möten.

Detta är en läsartext.

• LÄSARTEXT •

Här är deltagarna i den digitala Inspirationsträffen för SPF Seniorer från både Gästrikland och Hälsingland. Ett bra sätt att mötas på som vi hoppas att fler vågar sig på, tycker deltagarna på träffen.

Deltagarna kom från SPF Seniorernas föreningar i Gävleborg. Det var såväl personer från styrelser som föreningsanknutna cirkelledare samt medlemmar. Paolo Sandbom från Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland berättade på ett entusiasmerande sätt om hur han hjälpt seniorer att våga prova digitala lösningar. Han påtalade att ett stort engagemang och mycket kärlek till det man gör är bästa förutsättningen för att lyckas.

Annons

Annons

Deltagarna fick även i mindre grupper samtala om vad de kan göra i sin förening för att få medlemmarna att ta steget till digitala möten i olika former. Man hade en samsyn i att denna teknik har kommit för att stanna. I en tid när samhället åter kan tillåta fysiska möten tror man att det kommer att vara många ”hybridmöten”, det vill säga när vissa av deltagarna möts fysiskt på plats medan andra deltar hemifrån via telefon, surfplatta eller dator.

En fråga som lyftes i flera grupper var: Hur når man ut och hur kan man locka fler att vilja delta i det digitala?

Berndt Eriksson tror att man måste avdramatisera det här med digitala möten. Att bjuda in till kravlösa digitala fikastunder eller after works kan vara en väg. Man får inte heller glömma att en del av föreningens medlemmar inte har tillgång till det digitala livet. Frågan är hur når man dem och får dem intresserade av att vilja lära sig detta.

En konkret idé som kom fram var att lära sig mer om hur man kan vara aktiv med sin förening på Facebook.

Både arrangörer och deltagare hoppas att denna inspirationsträff resulterar i att fler kommer att träffas i olika aktiviteter digitalt, både nu och i framtiden.

Ellinor Lundström

• Har du också något som du vill dela med dig av? Har du firat ett jubileum, anordnat ett evenemang, eller varit med om något annat spännande, intressant eller roligt? Skicka in din egen läsartext, bilder och kanske ett filmklipp till oss. Här kan du enkelt fylla i ett formulär! Eller mejla till lasare@arbetarbladet.se.

/Nina Franchell, läsarredaktör

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan