Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Arbetsgivare, så ger du säsongsanställda en trygg och säker tid

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Jag är förespråkare för en stark svensk modell, där svenska avtal och svensk lag ska gälla ─ oavsett anställningsform", skriver Barbro Andersson, avdelningsordförande, Kommunal Mitt. Foto: TT

Annons

Inför varje sommar anställs många på tidsbegränsade och säsongsbetonade arbeten, exempelvis till golfbanor, kyrkogårdar, skogsplanteringar eller som jordgubbsplockare. Du, ja just du som är arbetsgivare, har här världens chans och möjlighet att stärka det svenska kollektivavtalet och den svenska arbetsrättslagstiftningen.

En del av de som säsongsarbetar kommer hit från andra EU-länder och andra anställs via bemanningsföretag från Thailand. De kommer för att tjäna pengar och är stolta och förväntansfulla. Vår svenska modell med vår svenska lagstiftning och våra svenska kollektivavtal ska även omfatta dessa arbetstagare. Och där vilar stort ansvar på dig som arbetsgivare, det är du som kan och ska upprätthålla den svenska modellen.

Annons

Annons

Så jag vill passa på att ge dig arbetsgivare tre snabba tips på vägen:

• Lyssna på din personal och låt dem alltid vara delaktiga i frågor som handlar om verksamheten. Ta vara på all kunskap som finns.

• Skapa förutsättningar för en trygg och säker arbetsdag.

• Löner och andra ersättningar ska utbetalas enligt gällande avtal. Vid oklarheter kontakta din arbetsgivarorganisation.

Jag vill också rikta några ord till dig är säsongsanställd: du behövs och du är viktig! Tack vare dina arbetsinsatser så är det fint på kyrkogården, greenerna på golfbanan är välskötta och det finns jordgubbar att köpa.

Till dig som läser det här vill jag önska en riktigt bra sommar. Att du får en skön semester med sol och bad, som du så väl förtjänar. Och du! Just du kan bidra till bättre villkor, rätt lön och andra ersättningar genom att handla av seriösa försäljare. På så sätt blir sommarjobbet för till exempel jordgubbsförsäljaren, ett bra sätt att skaffa sig arbetslivserfarenheter på schysst sätt.

Röster har höjts för att minska arbetskraftsinvandringen till den här typen av arbeten. Inte för att det görs ett sämre jobb, inte alls. Utan för att det kan bidra till dumpade löner och väldigt dåliga arbetsförhållanden. Och att konkurrera med sämre villkor för att pressa ner priset ─ är det en företeelse som vi vill ha i Sverige?

Annons

Vad jag tycker är nog tydligt. Jag är förespråkare för en stark svensk modell, där svenska avtal och svensk lag ska gälla ─ oavsett anställningsform.

Barbro Andersson, avdelningsordförande, Kommunal Mitt

Annons

Annons

Till toppen av sidan