Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hemlingby-Järvsta-Mårtsbo

Insändare
Insändare: Bussen till Hemlingby köpcentrum måste gå oftare på sommaren

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Covid-19-tider, en buss som trafikerar två köpcentra och flera bostadsområden, samt man ska hålla avstånd och fyra säten är avstängda för att skydda chauffören...", skriver Inger J. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Markus Boberg.

Bild: Markus Boberg

Annons

Samma visa varje år, på sommaren går bland annat buss 14 endast en gång i timmen. Jag och en väninna åkte 14.50 från Ica Maxi en tisdag, redan när vi kom till hållplatsen var det fullt med folk samt två barnvagnar, men vi sa att buss 4 går ju också. Men alla skulle med buss 14, och redan där inser vi problemet, bussen kommer vara full, vad gör vi? Nu gäller eget ansvar, men har man frysvaror, med mera, så kliver man på.

Annons

Annons

Överallt folk, men vi lyckas trycka in oss, tror vi var bland de få som hade munskydd! Covid-19-tider, en buss som trafikerar två köpcentra och flera bostadsområden, samt man ska hålla avstånd och fyra säten är avstängda för att skydda chauffören...

Bussen fortsätter att ta på folk vid hållplatserna, nu är det vagnar, dramaten, med mera och fullt i gångarna, tur inget händer. Vi ska kliva av vid Sörby Ängar, vi får tränga oss ur bussen, gå av fram är ju inte att tänka på. Står en kvinna med barnvagn vid hållplatsen som inte får kliva på.

Kontaktar X-trafik som säger att det handlar om pengar, de vet att det är mycket folk på buss 14, samt buss 12 , men regionen prioriterar inte de bussarna. Mycket märkligt enligt mig, Hemlingby KC växer och ett nytt bostadsområde tillkommer.

Jag litar helt på de trevliga personerna på X-trafik, det måste gå att prioritera om ett flertal bussar, så här kan det inte fortsätta år ut och år in.  Dags för  Region Gävleborg att ta tag i det här, låt bussen gå två gånger i timmen året om!

Inger J

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy