Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Orättvis lönesatsning hos Region Gävleborg

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

" Att regionen går ut i media med information om att satsningen ska gå till alla som har låga löner, för att sedan även ge den till de som ligger över medianlönen och också utesluta vissa ur yrkesgrupperna är inte okej", skriver debattörerna.

Bild: Elizabeth Forsmark

Annons

Region Gävleborg genomförde under våren en särskild lönesatsning riktad mot anställda med låga löner. Informationen vi fackförbund fick var att anställda med de lägsta lönerna skulle premieras i satsningen. Något som var mycket efterlängtat och blev uppskattat av både medlemmarna i Kommunal och oss fackligt förtroendevalda.

En bit in i genomförandet visade det sig att satsningen inte alls var tänkt att gå till anställda med de lägsta lönerna i regionen, utan till vissa yrkesgrupper som arbetsgivaren ansåg låg för långt ifrån medianlönen för sitt yrke, i jämförelse med alla regioner i hela Sverige. Inom varje yrkesgrupp finns det de som ligger både under och över medianlönen, i den här satsningen fick alla inom gruppen samma höjning. Det leder ju till att de som har de lägsta löner fortfarande har det även efter löneökningen.

Annons

Annons

Lönesatsningen innebar även att inte alla inom samma yrkesgrupp fick ta del av ökningen, det berodde nämligen på var inom regionen man arbetade. En undersköterska på en vård/specialavdelning fick ta del av den, men inte de som arbetade på en mottagning. Däremot fick sjuksköterskorna som arbetar på samma mottagning del av satsningen.

Många medlemmar i Kommunal har reagerat starkt och ifrågasatt rättvisan i det här. Kommunal håller med och det här är något som vi har fört fram på möten med de styrande regionråden. Eftersom det är ett enskilt politiskt beslut har vi som fackförbund ingen möjlighet att påverka det och vi har heller inte fått vara delaktig i utformningen av satsningen.

För att få den här satsningen rättvis skulle arbetsgivaren ha fördelat summorna utifrån varje individs lön och haft en dialog med fackförbunden om både fördelningen och summornas storlek, i stället för att ge alla inom samma, så kallad AID-kod i lönesystemet likadan summa skulle varje vårdenhetschef fått fördela summan individuellt. Cheferna har bra översikt om vilka medarbetare som ligger under medianen och som behöver en ökning för att komma ikapp sina kollegor.

Kommunal har under våren tagit emot många väldigt arga och upprörda medlemmar. De känner sig enormt förbisedda och att deras arbete inte är värt något. Att regionen går ut i media med information om att satsningen ska gå till alla som har låga löner, för att sedan även ge den till de som ligger över medianlönen och också utesluta vissa ur yrkesgrupperna är inte okej. Det här har inte gett någon bra reklam för Region Gävleborg som arbetsgivare.

Styrelsen Kommunal, Region Gävleborg

Anki Larsson, sektionsordförande, Kommunal, Region Gävleborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy