Annons

Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Insändare
Insändare: Vilken VVS-nostalgi på Bruket!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Kranarna i köket och badrummet var kanske från 1962, gammeldags dubbelkranar med en ratt för varmt och en för kallt vatten. Man fick ta i lite för att spola och stoppa droppandet." Foto: Privat

Annons

Vi besökte dottern som bor på Bruket i Sandviken. Hon hyr lägenhet av Sandvikenshus grundat 1962, allt enligt hemsidan. Det tror vi på då nostalgitrippen blev total!

Kranarna i köket och badrummet var kanske från 1962, gammeldags dubbelkranar med en ratt för varmt och en för kallt vatten. Man fick ta i lite för att spola och stoppa droppandet. Barnbarnen skållade sig med jämna mellanrum och vi fick gå efter för att stänga de tröga kranarna. Precis som för över 30 år sen, man blev tårögd av flera anledningar.

Annons

Annons

Att lyssna till skvalet av sju–åtta liter vatten som spolar iväg en skvätt barnkiss i toalettstolen som hade sin storhetstid kring 1970 var fantastisk. Snålspolning är inget för Sandviken verkar det som, stan är ju omgivet av vatten.

Nåväl, skall man vara ärlig så hade viss modernitet hittat till bruket. Engreppsblandare modell 1995 var installerad i duschen, lyckligtvis utan termostat och begränsning av vattenflödet så finjustering av värme och vattenstråle fick man syssla med precis som i gamla goda tider. Vidare var det spännande varje gång man råkade komma åt handtaget vid hårtvätt, skulle man bli skållad eller få en iskall dusch. Sådant livar upp minsann. Det gäller att hålla på traditionerna.

Martti

Till toppen av sidan