Annons

Annons

Annons

Torsåker

Insändare
Insändare + Svar direkt: Är vi ensamma och handikappade mindre värda för X-trafik?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tänk att man som rullatorbunden, utan möjlighet att ha app eller ta sig till biljettförsäljare, inte kan ta sig någonstans när bussarna inte tar bankkort.  Borde inte X- trafik ha tänkt på att alla vi som är äldre och lite handikappade kanske inte har all världens moderniteter, och är helt ensamma utan möjligheter till skjutshjälp?

"I normala fall går det att köpa biljett ombord på bussen och betala med bankkort", skriver Therese Nilsson i sitt svar till Ledsen sjukpensionär.

Bild: Roger Wallenius

Annons

Annons

Gör om och gör rätt så att vi ensamma handikappade kan ta oss någonstans. Eller är vi inskjutsade i facket "mindre värd"?

Ledsen sjukpensionär

SVAR DIREKT:

För oss är alla lika mycket värda och vi arbetar hela tiden för att kollektivtrafiken ska vara så tillgänglig som möjligt.

I normala fall går det att köpa biljett ombord på bussen och betala med bankkort, men med anledning av rådande pandemi går det för närvarande inte att köpa biljetter ombord på alla bussar, efter ett beslut från Arbetsmiljöverket om att framdörrarna på bussarna ska hållas stängda för att bussförarnas arbetsmiljö ska säkras från smittspridningen av covid-19. 

Vi är medvetna om de utmaningar detta innebär för våra kunder som inte har möjlighet att använda X-trafiks app, och har sedan starten av pandemin försökt att hitta nya lösningar. Bland annat har vi infört nya biljetter och haft kundvärdar ute på vissa platser för att hjälpa kunderna.

På X-trafiks kundcenter runt om i länet kan man förköpa biljetter att använda vid senare tillfälle, kontakta gärna vår kundservice på 0771-910 109 så kan de ge dig mer information.

Therese Nilsson, enhetschef, Kund och försäljning, X-trafik  

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan