Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Moralisk plikt att inte rösta i kyrkovalet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Ur just demokratisk synpunkt är kyrkovalen en slags potemkinkuliss. Ingenting bakom den till synes färgglada fasaden", skriver Pensionerad präst.

Bild: TT

Annons

Regelbundet får vi uppleva det farsartade skådespel som de så kallade kyrkovalen utgör. Förhoppningen om att kyrkan ska ta sitt förnuft till fånga och hitta ett annat sätt för sin demokratiska verksamhet har för länge sedan grusats. Varken den eller de sekulära politikerna tycks se eländet.

De politiska partierna fortsätter naturligtvis oförtrutet att styra kyrkan och de opolitiska nomineringsgrupperna har ingen chans till verkligt inflytande. Så som det ser ut är det snarast en troende kristens moraliska plikt att inte delta i den för kyrkans helt väsensfrämmande tillställningen, som dessutom bara berör en minoritet av de röstberättigade.

Annons

Annons

Ur just demokratisk synpunkt är kyrkovalen en slags potemkinkuliss. Ingenting bakom den till synes färgglada fasaden. Det finns, som många gånger har påpekats, ett hedervärt och väl beprövat alternativ, kyrkostämman. Att politiska partier inte har något att i grunden tillföra den kristna tron är för övrigt en banal självklarhet.

Pensionerad präst

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy