Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söder-Hemsta

Insändare
Insändare: Vi ska inte behöva betala för vädret

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Ska hyresgästerna behöva betala för väderlek nu? Då hoppas jag vi får hyresrabatt när det är för varmt inne när somrarna blir hetare...", skriver Inger J. Bilden är från Hemsta, ett av Gavlegårdarnas drabbade områden.

Bild: TT

Annons

Inte nog med att människor har fått sina hem och ägodelar förstörda av regn, så utesluter inte Cathrine Holgersson, vd för Gavlegårdarna, en hyreshöjning på grund av eventuellt höjda försäkringspremier.

Annons

Ska hyresgästerna behöva betala för väderlek nu? Då hoppas jag vi får hyresrabatt när det är för varmt inne när somrarna blir hetare, eller när det är vargavinter och lägenheterna inte hinner bli uppvärmda. Vi betalar redan en av Sveriges högsta kommunalskatter, och Gavlegårdarna ägs till 100 procent av Gävle Stadshus AB, med ett ägardirektiv att nå minst 4,25 procent/år i direktavkastning, vilket man klarade galant 2020 med 4,51 procent. Så det går ju inte med förlust!

Annons

Anledningen till översvämningarna är så klart det intensiva regnet, men också att vattendragen och brunnar inte rensats av Gävle kommun och att hus är dåligt byggda på mark som inte klarar av att svälja vatten. Är det misstagen något som hyresgästerna ska behöva ansvara för? Det är väl vi som hyr av Gavlegårdarna och betalar skatt i vår kommun som ska ställa krav! 

Nu vill man bygga på Näringen, på mark som inte kommer att klara nya regnoväder, och vad kan hända på Gävle Strand och Godisfariken om det här är framtiden?

Tänk långsiktigt och dubbelbestraffa inte era hyresgäster, de har lidit nog, deras försäkringspremier kan höjas, den med. Kanske dags för Cathrine Holgersson, med flera, att bidra med att sänka era löner och aktieutdelningar!

Inger J

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy