Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaHofors

Jacob Hilding
HILDING: Dags för Hofors Pride – med Arbetarbladet på plats

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

På lördag är det Hofors Pride.

Vi från Arbetarbladet kommer då att vara på plats. Det är vi för att visa vårt stöd för arrangemanget – och för att träffa er läsare.

Arbetarbladet har under flera år varit en huvudsamarbetspartner till Gävle Pride. Det är på många sätt hela Gästriklands stora pridefest, som samlar många människor – inte bara från Gävle.

Annons

Trots att omfattningen förstås är mindre så vill jag ändå hävda att Hofors Pride är minst lika viktigt.

Annons

Utsattheten är betydligt större i en mindre kommun som Hofors. Att ge uttryck för vem du är eller vad du tycker är svårare när du riskerar att stå ensam.

I en intervju med Arbetarbladet sätter pridegeneralen Zebastian Andersson orden på hur problemen finns kvar.

"Jag har till exempel hört att det finns problem bland ungdomar här att de sporrar varandra att inte vara med i Prideparaden för då är de gay. De kan inte stå upp för andra för i så fall måste de vara det själv. Överlag är det lite så på högstadiet".

"Jag trodde det hade blivit bättre men jargongen finns kvar".

Hofors Pride står för frihet och frigörelse, värden som är självklara för oss som tidning att ställa oss bakom.

Hela vår verksamhet bygger nämligen också på frihet. Tryckfrihet, åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Och frihet är inget som plötsligt delas ut av någon välvilligt, det bygger på rättigheter som det tagit lång tid att kämpa sig till.

Under lördagen träffar ni oss på plats under Hofors Pride. Välkomna förbi för att få ett pridearmband eller bara prata journalistik. Vi ses!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy