Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Bygg vindkraft i Stockholms skärgård – Ockelbo har gjort sitt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommentar till Klas Wickman: "Vindindustrin blåser oss på våra största naturvärden"

Jag har flera gånger tidigare  föreslagit att man ska bygga vindkraftverk där förbrukningen är som störst, nämligen i Stockholm. Varför inte utnyttja någon av Stockholm skärgårds 24 000 öar, kobbar och skär som det står om  i alla turistbroschyrer? Det skulle kunna byggas tusentals med verk, och nära till slutkonsument dessutom. Men tyvärr är det knäpptyst från intressenterna av någon anledning, ingen vill ens kommentera mitt förslag.

Annons

Annons

Själv bor jag i Ockelbo kommun och här har vi utsikt över många verk. Mot norr, och där heter det stora skogsområdet mellan landskapen Gästrikland och Hälsingland med höga berg, Ödmården. I söder Mårtensklack och Finnbergen. I sydväst, fast på andra sidan av Rönnåsen och Häståsen, i Jädraås, en stor vindkraftspark som bara Jädraåsborna kan åtnjuta. Så Ockelbo kommun kan man säga föll pladask i kurruptionsfällan, eller mutfällan, om ni så vill.

Förr var Ockelbo tydligen en vacker plats för Ockelbobon Olof Daniel Lindvall som bland annat skrev Ockelbovisan. Inledningsvis låter den så här: ”Vill nån kuxä på nå fint lär’n te Ockelbo färä”. (Kuxa betyder titta, på gammal dialekt)

Sigurd A.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy