Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför fick inte pappa den vård han behövde?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"De hade skickat hem pappa i en vanlig taxi i enbart en t-shirt och blev tvingad att gå på sina uppsvällda fötter!" skriver Arg ledsen dotter.

Bild: Arkivbild

Annons

Min 81-åriga pappa har alzheimers, diabetes 1, uppsvullna fötter med svarta fläckar på båda, varav en häl har blivit ett sår. Han har för två år sedan haft hjärtinfarkt och sepsis på grund av urinvägsinfektion. Han använder endast rullstol sen ett år tillbaka och har alltid en kudde under fötterna och sover på luftmadrass på sitt boende.

Med misstänkt urinvägsinfektion och 38,5 i feber blev han inskickad till akuten på Gävle sjukhus med ambulans och det på grund av risk för sepsis. Han kom till akuten klockan 20 på kvällen. Enligt konsultsjuksköterskan fick inte jag följa med. Ringde klockan 00, då hade inget hänt, ringde klockan 03: "Han har vi skickat hem för han hade ingen feber". Va, sa jag, nu mitt i natten!? Han som borde ha fått penicillin i dropp!

Annons

Annons

De hade skickat hem pappa i en vanlig taxi i enbart en t-shirt och blev tvingad att gå på sina uppsvällda fötter! Akuten meddelade varken mig eller pappas boende att han va på väg hem. Taxichauffören ringde mig klockan 04.20 och sa att han var framme vid pappas boende. Han hade bara mitt nummer. Jag fick då ringa pappas boende och be dem gå ut och ta emot pappa. Så tre personer fick kämpa med att ta ur pappa från taxin.

Varför fick inte pappa den vård han behövde? Läser inte personalen patienternas journaler? Får det gå till så här?!

Arg ledsen dotter

SVAR DIREKT:

Vi beklagar verkligen att din pappas hemgång från akutmottagningen inte blev bra. Kommunikationen har uppenbarligen brustit. En trygg och säker hemgång är vårt absoluta mål.

Jag har svårt att uttala mig om den medicinska bedömningen som läkare gjort innan hemgång, men vi har tillgång till alla journaler och det finns alltid med när bedömning görs. Vi tittar gärna vidare på det här fallet för att se vad som har gått fel.

Du är välkommen att höra av dig till mig genom Region Gävleborgs telefonväxel 026-15 40 00 för att få ett personligt svar.

Med vänlig hälsning

Walentin Lindholm, verksamhetschef, Ambulans/Akut, Region Gävleborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy