Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Oklara besked om tredje sprutan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu är tredje dosen vaccin på gång. Foto: TT

Annons

I september kom rekommendationer om att de som är över 80 år eller har hemsjukvård eller hemtjänst ska ges en tredje spruta. Jag har ringt både Gävle kommun och min HC för att få info om detta, men alla har ställt sig frågande och kan inte ge nåt besked.

Många av oss som hör till den gruppen har behov av att få lättillgänglig information, inte behöva ringa runt och jaga själva. Till min förvåning säger regionens samordnare i radion 26/10 att man kommit igång bra med tredje sprutan, men var finns infon till de som ska få den?

Annons

Annons

Kräver härmed att kommunen och/eller regionen svarar på när och hur detta ska gå till, vem som vi ska kontakta samt hur alla berörda ska få denna information.

Rigmor

SVAR DIREKT:

Hej Rigmor!

Ett informationsbrev om vaccination med dos 3 har skickats till alla gävleborgare födda 1941 och tidigare. På det sättet säkerställer vi att alla som är 80 år och äldre nås av erbjudandet. Brevet ska ha nått fram under vecka 42.

När det gäller brukare av hemtjänst delas ett informationsblad ut via hemtjänsten i respektive kommun.

Tina Mansson Söderlund, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinsamordnare i Region Gävleborg.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy