Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Låt biljettförsäljning på bussen fortsätta vara kontantfri

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nu öppnar samhället upp igen efter en mycket speciell tid i vår historia. Avväganden och beslut har tagits utifrån det rådande pandemiläget. Att på bred front stoppa smittspridningen har varit i fokus och vi har alla behövt tänka på vad vi kan göra för att bidra till detta. Därför togs beslut om att stänga bussframdörrarna och ta bort all biljettförsäljning och biljettvisering ombord. Detta för att ge förare en säker och trygg arbetsmiljö, ett skydd mot att utsättas för smitta.

Annons

Annons

Nu finns en framtid efter pandemin. En framtid som ska fortsätta vara kontantfri ombord på bussen eller på tåget. En framtid med fler sätt och fler ställen att köpa biljetter på, innan du som resenär startar din resa. En framtid där du kan visa ditt färdbevis på flera sätt eller köpa den på ett öppet försäljningsställe.

Kollektivtrafiken i vårt län är Hållbarhetsnämnden i Region Gävleborgs ansvar. Ett medborgarförslag från Kommunal om kontantfritt på bussarna ligger nu på deras bord för beslut inom kort.

Vår starka uppmaning till dig, beslutsfattare i Region Gävleborg, ta nu en gång för alla bort kontanthanteringen från kollektivtrafiken. Kan andra regioner göra det, så fungerar det även här. Då skapas en tryggare arbetsmiljö för föraren och därigenom en mer behaglig resa för resenären.

Om du besöker sjukvården inom Region Gävleborg får du inte betala varken med kontanter eller med betalkort, det är alltså helt kontant- och kortfritt. Varför ska det inte vara möjligt att göra detsamma på bussen?

Atro Oiva, bussförare, VY

Nadia Malla, bussförare, VY

Peter Schönberg, bussförare, VY

Salaheddin El-Yassir, bussförare, VY

Ulrika Lundström, bussförare, VY

Barbro Andersson, avdelningsordförande, Kommunal Mitt

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy