Annons

Annons

Annons

Annons

Kompetensklyftan

Debatt i tidningshuset under företagarveckan

Det råder missmatch på arbetsmarknaden. Många företag har svårt att hitta rätt kompetens, samtidigt som många arbetssökande har svårt att hitta jobb. Varför ser det ut så – och finns det en lösning på problemet? Det vill vi på Arbetarbladet och Gefle Dagblad debattera under årets företagarvecka, där vi står för en av programpunkterna.

Arbetarbladets Aina Lundkvist och Gefle Dagblads Maria Carlsson leder debatten.

Bild: Markus Boberg

Annons

På torsdag den 18 november klockan 14.30-15.30 arrangerar vi en politisk debatt från tidningshuset i Gävle, som du som läsare kan följa på våra sajter.

Vi har bjudit in Ahmed Amin (S) och Maritha Johansson (V) från Gävle och Jonny Bratberg (M) och Per-Ola Grönberg (L) från Sandviken.

I publiken sitter en rad utvalda gäster som representerar företagare, arbetssökande och andra som kan vittna om problemen med missmatchen och är redo att ställa frågor.

Annons

Annons

Sakkunniga med oss är Lotta Pettersson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Gävle, Linda Sängstuvall, studievägledare på den kommunala vuxenutbildningen i Gävle och Thomas Lundberg från Semaforen.

I veckan börjar vi ladda upp inför debatten med journalistik, där vi intervjuar både företag som har svårt att hitta rätt kompetens, och arbetssökande som har svårt att få jobb. Vi listar också de yrken där bristen på arbetskraft är som störst. Häng med från start så blir du insatt i frågan innan debatten!

– Vi vet hur viktiga frågor om jobb och arbetstillfällen är för våra läsare. Frågan om utbildning och företagens kompetensbrist är bland det helt avgörande för framtiden i Gästrikland och Norduppland. Därför gör vi journalistik om det och ordnar en debatt under företagarveckan, säger Jacob Hilding, chefredaktör på Arbetarbladet.

Företagarveckan arrangeras 16-18 november, gemensamt av Gävle och Sandvikens kommuner.

Annons

Annons

Till toppen av sidan