Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Vad får vi ut av stora företagsetableringar?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi har sålt ett stycke mark. Så långt hänger jag med. Men sedan? Man använder utländsk arbetskraft", skriver lassE. På bilden Microsofts serverhall på Tunaområdet i Sandviken.

Bild: Aina Lundkvist

Annons

Kära styrande politiker. Vad har vi skattebetalare fått ut av exempelvis satsningen på Microsoft i Sandviken och Gävle? Och vad kommer vi att få ut? Då talar jag om intäkter till kommun- och statskassa.

Vi har sålt ett stycke mark. Så långt hänger jag med. Men sedan? Man använder utländsk arbetskraft. Och förmodligen även det mesta av byggmaterialet ät från utlandet, eftersom det är utländskt ägande. Betalar man ingen skatt i Sverige för bolagen? Dessutom får man enormt subventionerad grön el. Var ligger vinsten för våra kommuner? Vad försöker ni styrande politiker bevisa?

Annons

Annons

LÄS MER:

Hemliga planerna: Så tänker Gävle locka till sig batterifabriken

Våra artiklar om Microsofts etableringar i Gästrikland

Och snart har vi kanske ännu en lycksökare i Gävle. En batteritillverkare som beter sig på samma sätt som Microsoft. Nej, ni politiker verkar sannerligen inte ett dugg kompetenta när det gäller ekonomi. Har ni bevis för något annat?

lassE

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy