Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Insändare
Haltande kunskaper om klimatet från "Realisten"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Varenda viadukt i hela stan var översvämmad. Det är ju också ganska enkelt att säga "bygg ut avloppsnätet" – till vilken kostnad då?", skriver PEJ.

Bild: Markus Boberg

Annons

Svar till Realisten med kunskap: "Översvämningen i Hemsta är kommunens fel"

Hedersamt att du tar på dig rollen att svara åt SD, som tydligen inte är intresserade av att ha en dialog med sina medborgare. Du verkar dock fullständigt ha missat det faktum att Gävle drabbades från Hille i norr till Bomhus i söder och till Valbo i väster. Med andra ord så var det hela kommunen som drabbades och inte bara Hemsta-Hemlingby som du skriver om.

Annons

Annons

Varenda viadukt i hela stan var översvämmad. Det är ju också ganska enkelt att säga "bygg ut avloppsnätet" – till vilken kostnad då? Hur många miljarder ska kommunen lägga ned på det och hur lång tid tar inte det? När du dessutom vill att kommunen ska ta på sig hela kostnaden för alla försäkringsbolagen också så förstår man ju att du måste höja skatten med flera miljarder per år för Gävles kommuninvånare.

Man kan ju även undra hur mycket realist man är om man dessutom är klimatförnekare som inte ser samband mellan de extrema skogsbränder, översvämningar, heta somrar och milda vintrar Sverige har drabbats av de senaste tio åren? Så kunskapsnivån är nog lite haltande även i det avseendet. PEJ

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy