Annons

Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Sju simmare kvalade in till riksfinalen

I helgen har åtta regionsfinaler i SUMSIM genomförts runtom i landet. Simmare i åldrarna 13-16 år har tävlat inom sin region där de sammanlagt 16 snabbaste simmarna per gren och åldersklass nu kvalat till en riksfinal som arrangeras på Eriksdalsbadet, Stockholm, 10-12 december.

Detta är en läsartext.

Simmare som kvalat in till riksinalen i SUMSIM 10-12 december. Astrid Lönn, Isabelle Nilsson, Aston Horn, Sebastian Stolt, Hugo Swanson och Sara Strömsöe. Samuel Sjökvist saknas på bilden. Foto: Privat

Annons

Gävle Simsällskap (GSS) och Harnäs Skutskär Simsällskap (HSS) deltog i helgen i Mellansvenska simförbundets regionsfinal som hölls i Fyrishov, Uppsala. Där tävlade de mot såväl simmare från hela Mellansverige, men alltså även från hela Sverige, när resultatlistorna slogs samman till en ”rikslista”.

Vi fick under helgens se otaliga personliga rekord och fantastiska prestationer från samtliga deltagare. Det var också länge sedan klubbarna i Gävle fått med så många till riksfinalen, när hela sju simmare från GSS och HSS simmade sig till placering bland de 16 snabbaste per gren. Tillsammans kommer de nu att få chansen att göra 23 starter i riksfinalen.

Annons

Annons

Hugo Swanson, 16 år, GSS, kvalade i hela nio grenar där han också ligger etta i resultatlistan på såväl 100 bröstsim som 200 frisim samtidigt som han ligger i topp fem på övriga distanser. Utöver detta belönades också Hugo för högsta FINA-poäng i regionen. En poäng som baseras på uppnådda tider i jämförelse med gällande världsrekord.

I samma åldersklass bland tjejerna belönades Sara Strömsöe, också GSS, med motsvarande pris. Sara tog sig till riksfinal i 100 bröstsim, 200 frisim och 100 frisim, där hon placerade sig högst upp i resultatlistan på den sistnämnda grenen. Utöver dessa 16-åringar kommer klubben även att representeras av Sebastian Stolt som kommer att simma final i 100 samt 200 bröstsim och i 400 medley.

I den äldsta åldersklassen tog sig även deras klubbkamrat Samuel Sjökvist till finalplatser i 200 bröstsim och 200 fjärilsim, samtidigt som han har en reservplats i 100 fjärilsim.

I den yngsta åldersklassen, 13-14 år, var det HSS som slog sig högt upp i resultatlistorna. Bland tuff konkurrens tog Aston Horn sig vidare i 100 samt 200 ryggsim, 200 medley samt 100 frisim. Klubbkamraterna Isabelle Nilsson, 14 år, och Astrid Lönn, 13 år, tog sig båda till final i 100 fjärilsim och Astrid knep även en finalplats i 100 ryggsim.

Läsartext/Sara Horn

Annons

Annons

Till toppen av sidan