Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kompetensklyftan

Se jobbdebatten här hos oss

Under torsdagen pågick en jobbdebatt i tidningshuset! Frågan vi ställde oss var: Hur hittar företagarna kompetensen och de arbetslösa jobben? Du kan se debatten i efterhand här.

Det råder stor brist på personal inom flera branscher i Gävleborg. Samtidigt är arbetslösheten här den fjärde högsta i landet. Varför ser det ut så – och finns det en lösning på problemet? Det debatterades det om här på vår sajt på torsdagen!

Annons

Annons

Vi bjöd in Ahmed Amin (S) och Maritha Johansson (V) från Gävle och Jonny Bratberg (M) och Per-Ola Grönberg (L) från Sandviken.

I publiken fanns en rad utvalda gäster som representerade företagare, arbetssökande och andra som kan vittna om problemen med missmatchen.

Debatten är en del av Sandviken och Gävle kommuners gemensamma företagarvecka och finalen på vår journalistik i ämnet. Du kan läsa allt vi skrivit inför debatten i artikelserien "Kompetensklyftan".

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy