Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Insändare
Allt beror på kommunal nonchalans och kommunal okunskap!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Okunskap därför att alla, från fem–sju-åringar som leker med vattenpölar, vet att vatten rinner nedåt, vilket högutbildade anställda vid kommunen inte verkar veta, skriver Realisten med kunskap. På bilden koloniträdgårdarna vid Hemsta under översvämningen i augusti.

Bild: Markus Boberg

Annons

Svar till PEJ: "Haltande kunskaper om klimatet från 'Realisten'"

Visst det var översvämning i andra delar av stan, vilket inte var/är något speciellt ovanligt, har under av mina 76 år varit som jag minns fem större översvämningar inom ”tullarna”. Detta i Hemsta var helt olikt tidigare händelser eftersom många kvadratkilometer skog avverkats syd om Hemsta och asfalterats och bebyggts, väldigt många våtmarker har fyllts med sten och bebyggts.

Annons

Annons

LÄS VÅRA ARTIKLAR OM ÖVERSVÄMNINGARNA I GÄSTRIKLAND

Ingen kompetent personal har hyrts in för att räkna ut effekten av detta faktum, att området ligger cirka 15 meter högre än havet dit allt vatten rinner via de tre (?) mindre bäckar som går ihop till en bäck och leds in i en kulvert av för liten diameter. En kulvert som sedan 1970/80-talet aldrig rensats hela vägen. Vattnet samlades i viadukterna och emot järnvägsbanken och dränkte bland annat Apelgatan, ett nytt område som inte fanns vid senaste ”stora” översvämningen. Även koloniträdgårdarna blev offer eftersom järnvägen stoppade vattnet.

Allt beror på kommunal nonchalans och kommunal okunskap! Okunskap därför att alla, från fem–sju-åringar som leker med vattenpölar, vet att vatten rinner nedåt, vilket högutbildade anställda vid kommunen inte verkar veta.

Läs boken 2000 år i Gävlebygden, sidorna 299–301, där finns vädret under 1900-talet år för år i Gävle. Har inte varit något extremväder under 2000-talet hittills jämfört med 1900. Möjligen extremt för er utan insikt om hur väder fungerar!

Realisten med kunskap

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy