Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Smarta idén" med kraftledning över banan gick inte hem

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Tänk att Gävles kommunalpolitiker skulle behöva gå upp i givakt och ta emot en order från försvarsmakten innan de begrep vad det handlade om", skriver Biggles.

Bild: Arkivbild

Annons

Kommentar till artikeln "Försvarsmakten säger nej till ledningar över Rörbergs flygplats"

Tänk att Gävles kommunalpolitiker skulle behöva gå upp i givakt och ta emot en order från försvarsmakten innan de begrep vad det handlade om. Det var ju bara den gruppen kvar av alla oss i Gästrikland som inte riktigt förstått värdet av att ha en egen flygplats. 

Annons

Annons

Microsoft och många andra företag etablerar sig just nu i och omkring Rörberg och andra knackar på och vill in, enligt Jörgen Edsvik. Vad han kanske äntligen börjar förstå först nu efter ordern från försvarsmakten är att den befintliga landningsbanan behövs. Framför allt har Gävle sjukhus användning av den, sedan också försvarsmakten, och det har nu framgått tydligt och klart. För att inte glömma alla lokala flygentusiaster. Dessutom för alla företag i praktiskt taget hela Gästrikland.

Så den här ”smarta idén” att försöka dra en en kraftledning tvärs över landningsbanan gick inte hem den här gången. Naturligtvis kan det inte ha varit allvarligt menat utan bara som ett practical joke, men många satte säkert morgonkaffet i halsen. Vi kanske inte är så lättlurade som politikerna tror.

Biggles

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy