Annons

Annons

Annons

Tierp

"Tuff tuff" har invigts – passa på att lyssna när du är i Tierp

Nu har det nya offentliga konstverket vid Tierps station invigts. Konstnären själv, Pia Männikkö, var på plats.

Text

Installationen av konstverket, som heter "Tuff tuff", påbörjades 16 november, tre dagar senare var det dags för invigning. Verket består av en bronsskulptur likande ett leksaksräls, högtalare och ett ljudspår med inspelningar där olika röster kör leksakståg.

– Konstverket är en lekfull hyllning till järnvägen, tåg och till alla barn och vuxna som någon gång lekt med tåg, säger Pia Männikkö, i ett pressmeddelande från Tierps kommun.

Annons

Annons

Konstnären Pia Männikkö (mitten) tillsammans med Louise Magnusson, kultursekreterare, Tierps kommun, och Lars-Erik Blomfeldt, projektledare från TKAB, vid invigningen fredag 19 november. Foto: Privat

– Jag ville skapa något som många människor kan relatera till och fånga så kallade onomatopoetiska ord från olika personer, på olika språk. Alla som velat delta i verket har kunnat göra det via en hemsida. Ljuden kommer alltså från invånare i Tierp, men också människor från andra delar av världen, berättar Pia Männikkö, som fick uppdraget att göra en konstnärlig gestaltning för platsen i samband med att stationshuset byggdes om förra året.

LÄS MER: "Tsuku tsuku! Tuff-tuff! Härma ett tåg – bli en del av ny konstinstallation"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan