Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Insändare
Varför måste det bli så fult – och högt?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Satte kaffet i halsen på söndagsmorgonen, Arbetarbladet hade en artikel om hur det byggs i Gävle och att Gefle Dagblads gamla tidningshus blir ett 14 våningar högt lägenhetshus. Svårt att stänga munnen! Gävle är inte New York!

Annons

Varför måste det vara/bli så erbarmligt fult – och högt? Och, främst faktiskt, vilka ska bo där? Ja, inte är det vi vanliga dödliga.

Annons

Om en Läkerollägenhet kostar 11 000 kronor i hyra i månaden, så kommer naturligtvis detta att vara liknande eller förmodligen ännu värre.

Så här blir det nya bygget på Ruddamsgatan. "Varför måste det vara/bli så erbarmligt fult – och högt? Och, främst faktiskt, vilka ska bo där? Ja, inte är det vi vanliga dödliga, skriver Lena Palm. Illustration: Wester+Elsner Arkitekter

Har Gävles politiker och byggherrar fått storhetsvansinne i vår rätt så lilla stad? Och ärligt, detta liknar DDR. Färglöst, jättetråkigt och dystert. Manhattan...

Lena Palm

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy