Annons

Annons

Annons

Annons

Hofors centrum

Insändare
Lägg pengarna på annat än stationen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det finns områden som är i betydligt större behov av satsningar. Äldrevården har alldeles för stor belastning på personal", skriver insändarskribenten. På bilden stationen i Hofors. Arkivbild

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Läste om upprustningen av Hofors tågstation. En vansinnigt onödig satsning av pengar. Tågstationen är i ett bra skick och det är inte särskilt många pendlare. Det blir bara besvärligt med tunnlar och trappor och hissar på en så liten plats som Hofors är. Vänthallen är utmärkt skick och parkeringsplatserna är vid behov utökas på andra sidan stationshuset.

Annons

Däremot  vore det bra med tätare bussar till och från stationen med möjlighet för påstigning för Robertsholmsborna på väg till och från stationen

Annons

Det finns områden som är i betydligt större behov av satsningar. Äldrevården har alldeles för stor belastning på personal. Många tröttnar på att arbeta varannan helg med några timmars rast mitt på dagen. Hela helgen är förstörd för umgänge med andra människor. Dessutom för liten personalstyrka på arbetspassen. Utsliten personal med många sjukskrivningar och belastningsskador som ger dålig livskvalitet. Det måste vara bättre med mer personal som mår bra och bättre för patienterna.

Många som styr och ställer över ekonomin i Hofors kommun skulle själva prova att jobba i äldrevården några veckor och se hur slitigt de har det.

Nej, lägg pengarna där de behövs i äldreomsorgen och inte på onödiga projekt som tågstationen, som är bra som den är.

Iakttagare av Hofors station

Annons

Annons

Till toppen av sidan