Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Jag törs inte röra mig bland folk

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Hur vet man vem som är ovaccinerad (tror inte vissa bryr sig över huvud taget heller)? Den ovaccinerade kan smitta en vaccinerad som smittar en vaccinerad, eller ett barn som i sin tur smittar en äldre eller en annan sårbar", skriver Christer Wiklund. Foto: TT

Annons

Det tar sex månader innan någon ges vaccin! Arga människor hävda att  ovaccinerade och vaccinerade skall ges samma rörelsefrihet.

Jag lackar ur, är 74+, törs/kan inte röra mig bland folk. Hur vet man vem som är ovaccinerad (tror inte vissa bryr sig över huvud taget heller)? Den ovaccinerade kan smitta en vaccinerad som smittar en vaccinerad, eller ett barn som i sin tur smittar en äldre eller en annan sårbar.

Annons

Annons

Någon säger: "Blir man hatad resulterar det i att man börjar hata tillbaka". Ja, det förstår jag, titta bara på polariseringen i USA.

Men lystring alla ovaccinerade: Totalt har omikron omkring 50 mutationer. Den nya variantens 32 mutationer i spikproteinet är dubbelt så många som hos deltavarianten, vilket oroar forskare eftersom vaccinens antikroppar är designade att fästa sig på just spikproteinet.

Enligt de sydafrikanska läkare som behandlat patienter smittade av varianten verkar symtomen vara milda. Men underlaget är litet och patienterna främst unga och i övrigt friska. Dessutom, det kommer fler mutationer var så säker!

FHM, smittspåra väl så att, vi hejdar varianterna, tills vi hittar ett verksamt uppdaterat vaccin!

Christer Wiklund, Autodidaktisk Universalist Norrsundet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy