Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Jag håller med – psykiatrin kränker sina patienter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vid påpekande att något blivit fel så är svaret att 'patienten meddelande inte i tid' eller 'gör du inte som vi säger så blir du utskriven'", skriver insändarskribenten. Foto: TT

Annons

Svar till cheferna inom psykiatrin. Jag håller med signaturerna orolig syster och orolig medmänniska att psykiatrin inom Region Gävleborg kränker sina patienter. Fått svaret att remiss är mottagen men ingen kontakt inom 90 dagar. De följer inte Region Gävleborgs policydokument om tidsintervaller. Ingen vård trots att de gjort två utredningar – svar: "det kan vara fel slutsats så vi gör en fördjupad utredning". Vid påpekande att något blivit fel så är svaret att "patienten meddelande inte i tid" eller "gör du inte som vi säger så blir du utskriven".

Annons

Annons

Följer inte patentlagen när det gäller fast vårdkontakt. Ifrågasätter man för mycket så är svaret från cheferna "duger inte vår vård så finns det fria vårdvalet, så vänd dig till en annan region". Jag betalar skatt i Region Gävleborg så det svaret från chefer ger mig frågetecken. Kan man lita på att Region Gävleborg klarar av att ge sina medborgare vård?

Dags att flytta till annan region

Annons

Annons

Till toppen av sidan