Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

Insändare
Sandviken skulle kunna hålla i en Vinter-SM-vecka

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kungsberget är en av tillgångarna som skulle passa bra vid en SM-vecka, tycker insändarskribenten.

Bild: Markus Boberg

Annons

Vinter-SM-veckan hoppas jag kan återkomma nu om Sverige får bukt med vaccineringen och pandemin. Sandviken skulle mycket väl kunna stå som värd för detta. De har Högbo för olika skidsporter. De har Göransson Arena för många sporter som avgörs inomhus. De har Parkbadet om det skulle behövas. De har Storsjön för diverse sporter utomhus. De har Kungsberget för alpina sporter. De har skogar och skogsvägar för rally. De har övernattningsmöjligheter och restauranger.

Annons

Annons

Vad som saknas där är en längdstadion och längdspår, för skidterräng finns i överflöd av internationell klass. Dessutom borde det byggas en skjutanläggning för skidskytte i kombination med längdskidstadion.

Även skridsko-SM skulle inrymmas, visserligen då med hjälp av Hagaströmsanläggningen i Gävle kommun. Hockeyhallar finns både i Gävle, Ockelbo, Hofors och Sandviken som reservarenor. Hallar för badminton, tennis, padel, bowling och curling finns också.

Hoppas Gästriklands Idrottsförbund tillsammans med Sandvikens och Gävle kommuner tycker detta är ett bra förslag. Detta för att marknadsföra och sätta strålkastaren på landskapet under en vintervecka.

Så, vad väntar vi på?

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy